14 évesen még mosogatást sem vállalhatok éttermeknek diákmunkaként? : S
15-öt kell betöltse nyári diákmunkához
de 14 évesen is mosogathatsz....egyrészt otthon, másrészt, szakmai gyakorlatként, ha pl szakácsnak tanulsz
14 évesen legális pénzszerzési mód: szülői felügyelettel, tezsvesz és vaterea meg hasonlók
15 évesen szülői engedéllyel csatlakozhatsz diákmunka-szövetkezethez,
16 évesen szabad a vásár, de a munkakörök többségét, csak 18 éven felülieknek kínálják.
nem vallják be, de protekcióval könnyebb munkát találni, úgy esélyesebb minden.
természetesen feketén bárhol, bármit dolgozhatsz - de nem érdemes kockáztatni, mert ha valami bajod történik (amiatt, hogy nem legálisan dolgozol, ráadásul nem vagy nagykorú, a szüleid felelnek érted), kínszenvedés lesz utána kilábalni belőle.
legálisan szerezhetsz pénzt, ha otthon mosogatsz, egy-egy százasért/kétszázasért vagy ha vendéglátóipari iskolában tanulsz, és gyakorlatot kell szerezned.
teszveszen, vaterán, külföldi oldalakon [pl. etsy] eladhatod a megunt, de jó állapotú dolgaidat, kézműves termékeidet. ezt meg kell beszélned a szüleiddel, tőlük kell engedélyt kérned, magadért magadnak.
ha van ismerősötök, valami család haverja, aki pl. a kis cége szórólapjait szeretné szóratni, akkor ezt is megteheted, ha beszélsz vele (én így szórólapoztam, öt-hat ezer forintért megérte azt a kis kupacot bedobálnom az utcában).
Én ha csinálnék valamit (amit nem) azon kívül hogy a szobám kitakarítom, akkor sem kapnék se zsebpénzt, se a "munkáért" járó jutalmat, de ezt nem is várnám el.
Én is szeretnék nyáron valami almaszedő vagy valami ilyesmi ként egy kis pénzt keresni.
Sajnos nem mindenkinek milliárdosak a szülei és nem tudnak neki pénzt adni mindenféle modern cuccokra, ezért szeretnék én is magamnak keresni.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!