Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha BREXIT szavazásnál visszalé...

Ha BREXIT szavazásnál visszalépnének a britek az EU-ba, azzal milyen befektetés ugrana meg?

Figyelt kérdés
Spekulációs célból mibe lehet befektetni, ha egy esetleges új "BREXIT" szavazás visszavinné a briteket az EU-ba?

2018. febr. 11. 19:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem viszi vissza őket, mert még ki sem léptek :-)

Hogy mi hogy mozogna, azt meg nem lehet előre megjósolni.

2018. febr. 11. 20:02
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
Ne izgulj, nem lesz még egy Brexit szavazás. Az alkotmányos demokrácia szembeköpése lenne valamit még egyszer megszavaztatni. Kb olyan mintha kiírnál még egy választást, mert az első eredménye nem tetszett.
2018. febr. 11. 21:34
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem feltétlen, miután mindig minden változik, és ha a briteknek komoly anyagi érdeke fűződne hozzá, miért ne lehetne.

Nyilván csinálnak előtte felmérést, hogy "zavarná-e Önt, ha újra népszavazás lenne" vagy hasonlót és akkor ha az emberek újra szeretnék, akkor miért ne. Az is a demokrácia része, hogy adott kérdést évekkel később újratárgyaljanak.

2018. febr. 11. 21:50
 4/13 anonim ***** válasza:
49%

Oké. Párt nyer egy választást. Két évre rá valaki csinál egy poll-t: "zavarná-e Önt, ha új szavazás lenne?". Tegyük fel, hogy a válasz igen. Tehát írjunk ki új szavazást? Nem így működik.

A közvélemény-kutatásokkal amúgy is vigyázni kell, gyakran megrendelésre készülő politikai fegyver lett. Neves intézetek kutatásai ugyanarról a kérdésről tudnak merőben eltérő képet mutatni, lehet ám nagyon ügyesen mintát venni.

2018. febr. 11. 22:17
 5/13 A kérdező kommentje:

Ha már nem a kérdésemre válaszolsz megint, akkor nyírjuk ki a topikot, igaz már megtetted előttem. :(

Nagyon rossz példát hoztál, itt nem egy 4 éves ciklusról van szó, hanem kvázi örökre kizárják magukat és mivel nagyjából senki (az átlag brit) nem foglalkozott a brexittel viszont a kisgazdák meg csak azért is elmentek nem-et voksolni, meglett a negatív eredménye. Viszont itt nem 4 évre határozza meg az emberek sorsát ez, hanem hosszabb távra.

Abszolút jogosnak tartanám egy ELŐZETES és ALAPOS felmérés után, hogy a briteknek jogul legyen akár újra elővenni a szavazást, ugyanis az emberek ma már sokkal többet tudnak a következményekről.

2018. febr. 12. 02:28
 6/13 anonim ***** válasza:

"emberek ma már sokkal többet tudnak a következményekről"

Akkor is tudták és tudatosan választottak. Sorry ha úgy érzed elterelődött, nem ez volt a célom, csak folyománya lett annak a véleménynek hogy nem lesz új szavazás.

2018. febr. 12. 08:11
 7/13 A kérdező kommentje:

Szerintem nem tudták, sőt nem is tudhatták a következményeket azóta számtalan elemzés lett a témában, ráadásul egy csomó folyamat zajlott, zajlik le aminek láthatják az eredményét.

Az EU is keménykezűen bánik velük a kilépéssel, nem rég nyilatkozta az EU részéről valaki, hogy olyan nincs és "nem lehet hogy Anglia csak a pozitív dolgokat tartsa meg a kilépéssel".

Szerintem teljesen jogos lenne egy revízió, és egyáltalán nem lenne anti-demokratikus egy újabb népszavazás, de csak egy felmérést követően, ahol csak annyit kérdeznének, hogy "szeretné-e ha újra szavazás lenne". Mondjuk ebből már nyilván kiderülne, hogy kik vannak többségben, mert csak az akarna újabb népszavazást aki maradna.

Mindegy, majd megnézem a brexit szavazás után mik változtak negatívan.

2018. febr. 12. 19:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért lett az 1-es válasz lehúzva?

A kérdező ezt kérdezte:

"visszalépnének a britek az EU-ba"

A britek jelenleg is az EU tagja, NEM LÉPTEK MÉG KI! - ergo nem tudnak visszalépni. Zajlanak a kilépési tárgyalások, de még nem léptek ki.

Azt meg hiába nézed meg kérdező, hogy mi változott negatívan: " a múltbéli események nem jelentenek garanciát a jövőre nézve"

Hiszen még te is leírod, hogy "Szerintem nem tudták, sőt nem is tudhatták a következményeket" - akkor hogyan lehetne arra spekulálni, mi lenne ha mégsem lépnének ki.

csinálj valamit, amit gondolsz, aztán vagy bejön, vagy nem, de akkor legalább nem minket szidsz :-)

2018. febr. 12. 19:26
 9/13 A kérdező kommentje:

Kellene tudni értelmezni a kérdést. Nem a válaszodnak megfelelően kellene kiforgatni a kérdésemet.

A kérdésem arra irányult, hogy HA VISSZALÉPNÉNEK! Akkor MI LENNE JÓ BEFEKTETÉS.

Tehát szájbarágósan: Amennyiben az a helyzet állna fent majd valamikor, hogy mégis visszalépnek a britek az EU-ba, akkor előtte milyen befektetés az ami legnagyobb eséllyel racionális okokkal megmagyarázva a legbiztosabbnak TŰNHET.

Nem is akartam rá reagálni, mert mindig befut egy-két hozzád hasonló, aki még a kérdést sem tudja értelmezni, onnantól fogva meg a válasz is nyilván fals.

Itt egy ESETLEGES FORGATÓKÖNYV-ről van szó a kérdésben, és nem arról, hogy most mi van.

Nekiálltál benyögni az okosat, hogy még ki sem léptek. Te olyan ostoba vagy, hogy tanítani kéne téged az egyetemeken.

(Kérlek ne reagálj, csak csendben menj innen.)

2018. febr. 12. 22:42
 10/13 anonim ***** válasza:

1.- nem, nem fogok elmenni, feltettél egy kérdést és meg válaszoltam rá - ez egy nyílt fórum, jogom van akár hülyeségeket is írni :-)

2.- én nem sértegettelek, úgyhogy kérlek Te se tedd - kösz :-)

3.- azt hiszem, valami más probléma van itt éls a hiba nem az én készülékemben van - ugyanis úgy látom, hogy az összes válaszolóval bajod van.

4. - a britek megszavazták a kilépést, de még nem léptek ki - ergo nem tudnak visszalépni: ha nem mentél ki egy ajtón, akkor nem tudsz visszajönni. és hogy értsd is: ez nem egy "okoskodás", hanem bármikor leállíthatják an kilépést (szerintem) és mondhatják azt, hogy ilyen kedvezőtlen feltételekkel nem akarjuk elhagyni az uniót - majd írnak ki erről is még egy szavazást. vagy "eljátszák", amit a katalánok: elszakadnak, de mégsem. Érthető? :D

2018. febr. 13. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!