Tanyát örököltünk mihez érdemes kezdeni vele?
Teljesen lepukkant állapotban van, de közel 5 hektár föld és sok épülettel megörököltük.
Érdemes gazdálkodni ?
Remélem, te is érzed, hogy ez nem ennyire egyszerű kérdés :D
Van tőkétek? Értetek hozzá? Egyáltalán van kedvetek hozzá? Van bármiféle terved, hogy hogyan állnál neki?
Én megpróbálnám legalább durván megbecsülni, hogy mi kéne ahhoz, hogy beinduljon. Aztán persze eladnám az egészet, mert rühellnék gazdálkodni :D
Bpen élünk.itt van az életünk a munkánk.
Odaköltözni nem szeretnék,de elherdálni sem.
És sajna nem értünk hozzá :D
Tőkénk van.
Csak ötletünk nincs ,hogy mivel lenne érdemes foglalkozni..
Nektek semmivel!
Egy tanya hajnaltól napestig való foglalkozást, teljes életet, sőt szakértelmet kíván.
Nagyjából szedjétek rendbe a rajtaálló házat és vagy adjátok ki, vagy adjátok el!
Előző vagyok
Nagyon gyorsan kell valakit megbíznotok, mert ha 5 hektárt felver a gaz és a parlagfű, akkor még meg is büntetnek benneteket. A tavasz meg jön, kellene kezdeni a tavaszi munkálatokat.
Apósomé volt.
Évek óta van aki csinálja a földet, de kb ingyen..
Após pár zsák kukoricáért oda adta .
Ő meg is venné, meg még ketten jelezték a vásárlási szándékukat de mi nem adjuk el.
Férjem fejébe vette megtartjuk.!
Ha lenne hozzá akarat, kedv és tanulni vágyás, ekkora területen egy jó kis családi gazdaságot tudnátok csinálni. De ehhez nyilván oda kellene költözni, ez egész napos elfoglaltságot igényelne, reggeltől estig, illetve rendbe kellene hozni a házat, gépeket, állatokat, vetőmagot stb. venni, és gőzerővel elkezdeni tanulni...
A jelenlegi helyzetben én a következőt csinálnám a helyedben:
1. Az 5 hektár földet azonnal kiadni bérbe, művelésre. Nem ebből fogsz meggazdagodni, nem tudom, mekkora értékű a föld, egy tagban van-e, milyen művelési ágú. Nálunk kb. annyit fizetnek földbérletként, amennyi a föld alapú támogatás. Viszont ha nem műveled a földet, azért előbb-utóbb meg fognak büntetni.
2. A házat, ha érdemes, rendbehozni, és megtartani nyaralónak. Így ha később úgy döntesz, hogy mégis gazdálkodnál, akkor nem újítod meg a földbérletet, és hajrá. Addig meg le tudsz járni a nyaralóba, hogy egyáltalán lássad, szeretnél-e ott lakni. Lenne egy kis kert, meglátnád, van-e kedved kapálni :)
Arra számíts, hogy 5 évnél rövidebb időre nem nagyon szeretnek földbérleti szerződést kötni.
Ha nem értetek hozzá és nem is akartok odaköltözni, akkor miért nem adjátok el?
Ha nem akarjátok eladni, akkor mindenképpen adjátok ki bérbe. A föld miatt biztosan lesz rá jelentkező.
Ha vannak olyan távolabbi terveitek, hogy jó lenne nyaralónak, hétvégi háznak, akkor újítsátok fel a házat vagy építsetek új épületeket. És olyan bérlőt keressetek, akinek csak a föld kell.
Nem akarom se megvenni, se kivenni, csak kíváncsiságból érdekel, hogy hol van a tanyátok?
Mert ha mondjuk 250 km-re Budapesttől, vagy egy poros, sivár helyen, akkor a leutazgatás (nyaralónak megtartva) sem egy nagy biznisz.
Férjem odaköltözne, de én nem.
Vidéki lány vagyok.,
28 évesen feljöttem pestre és imádom a pörgést a nyüzsit. nem tölteném a hátralévő életem egy tanyán.
Após még élhetett volna vagy 100 évig :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!