Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez hogy működik egy cégnél?

Ez hogy működik egy cégnél?

Figyelt kérdés

Most fogok majd alapítani nemsokára egy céget. Viszont néhány dologgal, nem vagyok tisztában. az egyik, pl.

van egy cég aminek az éves árbevétele 300 millió, ügye ez az árbevételből mi ki kell fizetni az alkalmazottakat, anyagot venni, és stb és stb. és akkor adozott eredmény év végén meg 30 millió, amit a cég tulajdonosai ha akarják kivehetik osztalékként.

De az a 336 millió árbevételből havonta uyganugy jár fizetés, a cég tulajdonosának is? például neki havonta a fizetés 500 ezer ft az alkalmazottnak meg pl 150-200 ezer, tehát egy cég tulajdonos, a saját cégénél. is kaphat havonat fizetést? Vagy csak év végén az osztalékot veheti ki persze azután is adózni kell.

2018. jan. 28. 10:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem alapitasz te semmit, alapfogalmakkal nem vagy tisztaban. A 'cegalapitas' elott talalj magadnak konyvelot (ugyis kotelezo), aztan csak pislogj mennyi mindent elmond, amirol eddig gozod nem volt...
2018. jan. 28. 10:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Én nem tudok semmit, és könyvelőt is fogadok majd.

de erra a kérdésre kiváncsi lettem volna.

Céget attól mfüggetlenül alapitok, mivel jó ötletem van , csak kell hozzá kft. De nem szakterületem, a gazdasági és egyéb ilyen téma,ami a cég alapítással kapcsolatos, ezért is tettem fel kérdést.

2018. jan. 28. 10:25
 3/4 anonim ***** válasza:
87%
Alapvetően totális homály számodra a könyvelési fogalmak, a cash flow meg az osztalék, szóval jobb lenne, ha ezt egy könyvelővel beszélnéd meg, mert itt órákig lehetne írni, de ingyen nem fog neked senki könyvelési órákat adni.
2018. jan. 28. 11:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Kétlem, hogy neked céged lesz, ha már ennyire alapvető dolgokkal nem vagy tisztában... :D
2018. jan. 28. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!