Munkanélküli segély jár akkor is, ha van folyószámla megtakarításom? Illetve beleszámít a 365 nap munkaviszonyba a próbaidő is?
Az igaz.
Én nem tudom, most kezdtem dolgozni csak 1 éve, nem igazán vagyok ezekben a dolgokban jártas.
Azt tudom, hogy tb támogatáshoz régen ki kellett töltenem egy nyomtatványt, azon kérdezték van-e megtakarításom, és hallomásból úgy értesültem, ha beírom, hogy van 1 vagy 2 millió forintom nem kapom meg.
Ezek szerint a munkanélküli segély jár akkor is ha van megtakarításom.
Nem 365 nap munkaviszonynak kell lenni, hanem az elmúlt 3 évben 360 nap BIZTOSÍTOTTI jogviszonynak.
Tehát ha Te dolgoztál, de a munkáltatód nem jelentett be (sajnos ilyen is van), akkor nem fogsz tudni kapni munkanélküli segélyt, azaz álláskeresési támogatást.
"Azt tudom, hogy tb támogatáshoz régen ki kellett töltenem egy nyomtatványt, azon kérdezték van-e megtakarításom,"
Igen, mert azt a jövedelmi viszonyod alapján, rászorultsági alapon kapod - miért is kellene valakit rászorultnak tekinteni, támogatni, akinek pl. 2 milliója van és nem képes havi 7 ezer ft-ot maga után kifizetni TB-re.
Szerintem Te a munkanélküli segélyről beszélsz, amit a munkaügyi központ ad, én viszont a 4-es hozzászólásomban a TB támogatásról, amit rászorultsági alapon adnak, jövedelmi viszonyok alapján és az önkormányzatnál kell igényelni. Ez két különböző dolog, csak a kérdező behozta ezt is - azt magyaráztam meg neki a 4-es válaszomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!