Az legális hogy minimálbéres fizetést kapok számlára, a többit meg zsebbe kapom?
Milyen előnyöm/hátrányom lehet ebből?
Érhet engem emiatt valamilyen kár?
Ha igen, kihez fordulhatok?
Nyilván nem legális. Ugyanis a zsebbe kapott pénzről más nem tud, így se te, se a munkáltatód nem fizet semmit utána, ami ha kiderülne, abból lenne némi gond.
Illetve ha neked még lesz nyugdíjad, vagy valamilyen ellátásod, amit a munkabéredből fognak kalkulálni, akkor kevesebb ellátást kaphatsz, mint amennyi egyébként járna, ha minden forintot hivatalosan kapnál.
"Milyen előnyöm/hátrányom lehet ebből?"
Kevés nyugdíj, nem kapsz hitelt, nem tudsz félrerakni.
manapság nem nagyon lehet megmondani, mi előny és mi hátrány. én például, aki még a munkaévei elején jár, és legalább egy 40-45 évet le kéne dolgozom, mostani szóbeszédek alapján kitudja, mekkora nyugdíjra számíthatok addigra.
nem legális, de ha az ember félre tud rakni, akkor kit érdekel? lényeg, hogy be vagyok jelentve valamennyivel, ez alapján rendezve van a tb-m is.
Ha nincs más lehetőséged akkor fogadd el, ha van más, akkor jelentsd a nav-nak. Nekem volt szerencsém megtennem. Sokat filòztam, mert nem lehetett név nélkül bejelentést tenni, de tettem. Ez volt kb 1,5 éve. A cég ugyan ùgy működik, tudtommal azòta is feketén. Engem nem keresett meg senki.
Előzmény: kaptam egy ajánlatot. Elmondták h mennyit kapok fehéren, mennyit feketén, én meg megmondtam h köszi, viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!