Birnék e tortákat készíteni megrendelésre, büntetés nélkül?
Egyetemista vagyok, szeretnék mellette 1 kis pénzt keresni, de nem tűnik túl legálisnak az, hogyha én itthon sütök tortákat és megveszik tőlem ismerősök, ismerősök ismerősei stb.
Pl. szórólapozni, instán, facen képekkel "hirdetni" .. ilyeneket nem szabadna ugye?
Vagy pl. apósom piacon árul évek óta, és ha pl árulhatnék mellette, vele muffinokat?
Nem igazán vagyok még benne a jogi dolgokban, ez csak egy ötlet, tényleg kellene 1 kis pénz és így.
Szép napot nektek! :)
Nyilván nem teheted meg hivatalosan. Hisz nem vagy vállalkozó, nem fizetsz adót a bevétel után, szóval nem kéne.
De rád van bízva, hogy bevállalod-e. Ha a baráti-ismerősi köröd között nincs rosszakaró, akkor nem hiszem, hogy feldobnának, de piacon nem kéne kockáztatnod. Mert ha arra téved egy NAV ellenőr, akkor bajba kerülhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!