Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A gáz egyetemes szolgáltatói...

A gáz egyetemes szolgáltatói szerződésének megújítását ha elhalasztom mi történik?

Figyelt kérdés
Úgyértem, ha nem foglalkozom vele és nem írok alá új szerződést (GDF SUEZ) akkor érhet valamilyen kár? Szolgáltatót úgysem akarok váltani.
2010. jún. 4. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz váltani, alá kell írnod, hogy legyen érvényes gázkereskedelmi szerződésed, ennek hiányában ugyanis leszerelik a mérőkészülékedet!
2010. jún. 4. 15:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy az óra anyu nevén van és a számla is neki jön. Anyu viszont egy éve meghalt. A szerződést amit küldenek gondolom nem írhatom alá a nevében. Én aláírhatom esetleg? Nagyon nem szeretnék ezért elutazni kecskemétre a dégázhoz.
2010. jún. 4. 18:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Rég át kellett volna íratni a nevedre. Ha aláírod, az okirat hamisítás, mert ergo egy szerződést írsz alá. Tehát visszaélsz vele.
2010. jún. 4. 21:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Az átíratást telefonon is el lehet intézni, hogy már az én nevemre küldjék a szerződést? A villany esetében így történt az átírtás.
2010. jún. 5. 14:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Hívd fel az helyi tarifával hívható ügyfélszolgálatukat és megmondják.

Hol laksz? Mert lehet, hogy ott is van vagy a közelbe kirendeltségük.

2010. jún. 5. 21:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp intézni kell, különben leszerelik ha kibukik a rendszerben hogy nem vagy sehol!(1. válaszos vagyok).Hívd fel őket, elküldik postán az átíráshoz a papírokat amit ki kell tölteni, halotti bizonyítvány másolatot is kérni fognak hogy csatold ha vissza küldöd. Mondd hogy külföldön voltál és azért nem tudtad intézni vagy valami ilyesmit :)), érted, hangsúlyozd hogy nem szeretnél szolgáltatót váltani, maradsz náluk és ehhez kéred a segítségüket bla bla...! ( elég nagy harc van most a gázpiacon, értékelni fogják a hűségedet) De lehet hogy írásban kérik majd az átírás igényed benyújtását, majd megmondják. Ja, és átírás esetén nem lehet anyukádnak tartozása feléjük, csak nulláról írnak át, legalábbis ahol én dolgoztam így volt.
2010. jún. 5. 21:39
 7/9 A kérdező kommentje:

A levélben ez áll kiemelve:

"Amennyiben Ön az előzőekben meghatározott egyetlen formában sem újítja meg szerződését, abban az esetben sem marad földgázellátás nélkül. A 2008. évi XL.törvény értelmében, amennyiben egyetemes szerződés nem kerül megújításra 2010. június 30-ig, úgy 2010. július 1-től a meglévő közüzemi szerződés továbbra is hatályban marad a jogszabályi változásoknak és a földgázellátási szabályzatoknak megfelelő és Társaságunk üzletszabályzatában foglalt tartalommal."

Én ezt úgy értelmezem, ha nem csinálok semmit akkor automatikusan megújul a szerződés. Mivel kevesebbet diktáltam be az óraállásból kb. 20000Ft az amit a nyáron elosztva akarnék befizetni. De ha most lenullázzák az órát, akkor egyszerre kell kifizetnem gondolom. Viszont pénz az nincs:(

2010. jún. 6. 15:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért küldték a szerz aláírási nyilatkozatot mert júl 1.-jétől a G4-jelűtől nagyobb fogyasztású mérők felhasználóinak ki kell lépni a szabadpiacra = gázkereskedő fogja őket ellátni, nem egyetemes szolgáltató. ( Én más esetre gondoltam korábban) Utánajártam az ügyednek : ha nem írod alá is maradsz az egyetemesnél, úgyhogy minden oké. De azért azt az átírást minnél hamarabb intézni kellene, mert ha pl részletfizetést, vagy bármilyen műszaki átalakítást vagy akármit szeretnél ahhoz kérni fogják édesanyád aláírását, meg egyéb dokumentumokat is. Tehát emiatt lenne ezt érdemes intézni. ( ide írtam, nem emilre, hátha másnak is van ilyen gondja, szia)
2010. jún. 7. 19:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. jún. 7. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!