Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Emelt díjas SMS-ek szolgáltató...

Emelt díjas SMS-ek szolgáltatói ellen van valami jog?

Figyelt kérdés

Pár barátom miatt szeretném megtudni elsősorban. Facebook-on úgy terjed mint a tűz. Sokan nagy hasznot húznak vele, hogy bérelnek ingyen emelt díjas számot és Facebook-on eseményként meghívnak rá embereket, akiket átvernek, hogy ha elküldöd az SMS-t akkor valamit kapsz érte ajándékba. (Tudom... miért küldi el az SMS-t... de most nem egy emberről van szó, hanem több százról...)

Sokszor utána néztem ezeknek a számoknak és ami 120 forint+áfa-ért van meghirdetve, sokszor 1600 forint+áfa-ba kerül.

Mikor valaki ír email-t a megadott címe, válasz persze nem érkezik.

Azt szeretném megtudni, hogy van rá valami jogszabály az ilyen félrevezetésekre amit el tudnának küldeni nekik és ezzel talán felhagynának a folyamatos megtévesztésekkel?

2011. jún. 30. 14:07
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
le kell tiltatni az emelt díjas szolgáltatásokat a telefonszolgáltatónál
2011. jún. 30. 14:11
 2/9 A kérdező kommentje:

Fantasztikus válasz, de nem erre voltam kíváncsi... Akik csinálják, azok meg mossák kezeit.

Lehetőleg olyan írjon, aki tud jogszabályt is mondani a megtévesztés/átverés/félrevezetés témakörben.

2011. jún. 30. 14:17
 3/9 anonim ***** válasza:

A pannonnál is az oldalukon fel vannak sorolva a lehúzós, tiltott tevékenységet végző 20-as számok.

Gondolom ők sem tiltathatják le azonnal, hiába ők adták a számot.

2011. jún. 30. 14:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
GVH, szándékos félretájékoztatás vagy a vásárló megtévesztése.
2011. jún. 30. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, nem olyan egyszerű emelt díjas vonalhoz jutni, tehát nem úgy működik, hogy bemegyek és kérek egyet. Vagy igen?
2011. jún. 30. 14:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Igazából nem sokat tudsz tenni, mint sehova nem küldesz sms-t, nem hívsz ismeretlen számot.

Én régebbem hívogattam ilyen vonalakat párszor, és mondjuk júniusban kiszámláztak áprilisi emeltdíjast. Az volt rá a válasz, hogy akkorra küldte meg a cég a számlát. Ellenőrizd vissza, így pár hónap elteltével. Szóval nagyon szemetek. Így fizettem, és azt sem tudtam jogos-e.

2011. jún. 30. 14:52
 7/9 anonim ***** válasza:

[link]

Itt pár be van gyűjtve, végül is ha a szolgáltatónak fizetnek és elvileg hivatalosan működhetnek, akkor lehet az ilyen spam meg warezjellegű izéket nem tudják annyira ellenőrizni.

Valami nyilvános helyről létrehoznak egy ingyenes weboldalt, felteszik a számot, hogy hívd fel mert akkor kapsz ingyen korlátlan smst. Sem az oldalt létrehozó, sem semmi nem lesz visszanyomozható, a szám tulaja pedig mondhatja azt, hogy nem is ő tette fel a hirdetést.

Akár én is csinálhatnék facebookkampányt egy idegen 06-90es számra építve, amiről a tulaja nem is fog tudni, csak ha jönnek a hívások. Ha engem nem tudnak lenyomozni, honnan tudják, h ő volt?

2011. jún. 30. 15:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Sajnos manapság bárki üzemeltethet emelt díjas számokat... Én is kérhetnék akár mint magánszemély és egy fillért nem kell fizessek a szolgáltatásért. Csak annyi feltétele van, hogy a csomagoknak megfelelően 160+áfa, 250+áfa, 800+áfa 1600+áfa, stb... x %-át kapom meg. Ismerek olyan céget aki ezzel foglalkozik és elég szép jutalékot lehet kapni. Azért 50-60%-át megkapod a küldött SMS-ek után...
2011. jún. 30. 15:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Melyik ez a cég? Egyre inkább kezd érdekelni egy kis plusz bevétel.
2011. jún. 30. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!