Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bukott egyetemmisták! Hogyan...

Bukott egyetemmisták! Hogyan alakult az életetek miután elhasaltatok az egyetemen?

Figyelt kérdés
2018. jan. 6. 21:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

#10 és ez nagyon szomorú. Mármint hogy rendes végzettség nélkül ennyit kereshetnek.

Én gyorsan át jelentkeztem egy másik szakirányra levelezős munkarenden. Dolgozom, fizetem a sulit. Elvileg most fogok végezni. Azért elvileg mert ki se látok a gyakorlat+szakdolgozat+portfólió+vizsgák+munka sokszög mögül.

Ahonnan ki lettem penderítve jó tanuló voltam, csak a fő szóró tárgyból húztak meg... de abból vagy 13x... meg kb 1 év után rájöttem, hogy rühellem az egész társaságot akik oda járnak. Nem bírnék együtt dolgozni velük. Gyakorlaton arra is rájöttem hogy sajnos nincs türelmem a hülyékhez... szóval mire a 2. Év végéhez elértem, rájöttem hogy ez nem lesz jó. Időben újra felvételiztem egy másik szakra, másik egyetemre.

2018. jan. 8. 07:20
 12/15 anonim válasza:
Elkezdtem dolgozni abban a szektorban, amiről a diploma is szólt volna (IT). Ennek már több mint 10 éve. Mondhatom, hogy itthoni viszonylatban jól keresek, jól is élek. Mostanában azonban az a gondolat foglalkoztat, hogy jobban jártam volna, ha valami szakmát választok már rögtön az elején (asztalos, burkoló, stb.). Programozónak középszerű vagyok, a kézügyességem viszont jó. A kétkezi melósok ügyesebbje már mind külföldön van, így itthon az értelmesebbje talán jobb órabérrel dolgozik, mint amennyiért én az irodában rohadok (Budapestre gondolok)
2018. jan. 10. 13:31
 13/15 anonim ***** válasza:
#6: Mégis milyen tudásod/képességed van felsőfokú végzettség nélkül, ami megér a munkáltatódnak 900 ezret? Vagy ilyen tipikus állami szféra, sok mutyi, zéró meló?
2018. jan. 10. 20:24
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha szerencsés vagy. Jó irányba sodor az élet nem számít, hogy nem végeztél egyetemet/főiskolát. Mint előttem írták egy szakmunkás (asztalos, klíma szerelő stb.) sokszor brutális pénzeket keresnek, főleg ha saját vállalkozást tudnak indítani. Csak az nem mindegy mennyi és milyen munkával keresed meg a pénzt...

Mondok egy jó példát haver IT területen tisztán (nettó) haza visz 500.000, az unokatesóm festőként szintén ezt haza viszi :) na de az egyik gép előtt ülve, légkondiban/fűtve, iroda stb a másik télen nyáron hóban fagyban "koszosan", és később szétkopott ízületekkel keresi meg ugyan azt a pénzt.

Melyik a jó? Attól függ, valaki utál ülni egy irodában, valaki utál létrára menni... ja és az ülő munka sem egészségesebb mint a szétkopott ízület.

2018. febr. 2. 14:49
 15/15 anonim válasza:

# 14/15: 11-es vagyok.

Vicces (leginkább ironikus) amit írsz, lassan egy hete vagyok itthon becsípődött derékkal. Igaz kevesebbet sportolok mint kéne (heti 2). Pedig a melóhelyemen sem a legszarabb székben ülök, itthon meg egy herman millerben. Szóval még azt sem mondhatom, hogy tökéletesen leszartam. Már csak kéztőalagút szindrómát várom :D

2018. febr. 4. 11:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!