Pár éve vettem a Jyskben matracot. A matrac gold minősítésű és 25 év szavatosságot igértek rá. Van, de nincs. Mit lehet ezzel kezdeni??
Pár éve vettem a Jyskben matracot. A matrac gold minősítésű és 25 év szavatosságot igértek rá. Az évek alatt a matracon nagyon rossz lett feküdni, nincs rossz állapota. A jysk azt mondta, hogy független szakértőt kell felkeresni, de ilyet matracra vonatkozóan nem találok. A független szakértő véleményét vizsgálja a jysk és ha igaz, akkor visszafizetik az árát.
Segítsetek szakértőt találni, mert én sehogy sem találtam. MIt tegyek?
Semmit. Vond meg kétszer a vállad, köpj egyet és menj tovább. A 25 év szavatosság jól hangzik, jogilag nem is lehet belekötni, a gyakorlatban betarthatatlan.
A szavatosság azt jelenti, hogyha a termék az átadás pillanatában hibás volt, akkor a vásárló kérhet árleszállítást, cserét, javítást, vagy elállhat a vásárlástól (ez utóbbi esetben nyilván visszakapja a pénzt). Ha magánszemélyként cégtől vásároltál, akkor a jogalkotó vélelmezi, hogy ha 6 hónapon belül találsz valamilyen hibát, az már a vásárláskor is fennállt, és a cégnek kell bizonyítania, hogy ez mégsem volt így. 6 hónap után ez viszont megfordul, onnantól neked kell bizonyítanod, hogy a vásárlás pillanatában hibás volt a termék.
A te esetedben ez azt jelenti, hogy neked kellene bizonyítanod, hogy már a vásárláskor rossz volt a termék, úgy, hogy évekig nem volt semmi bajod vele, és elmondásod szerint most sincs rossz állapotban. Első ránézésre azt mondanám, esélyed sincs, és most érdemes ebből az egészből kiszállni azzal, hogy használtan megpróbálod elpasszolni, mielőtt még többet buksz rajta.
Ha az esélyek nem tántorítanak el, én egy igazságügyi bútor- vagy textilgyártási szakértőt keresnék, franc se tudja, melyik foglalkozik a matracokkal, de nem lesz olcsó mulatság.
Tehát a matracnak nincs baja, csak neked változott az elvárásod. Puhábbra/keményebbre lenne szükséged.
Erre nincs alapból semmilyen garancia. De itt csak szavatosságról volt szó ráadásul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!