Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lakáseladás gondokság esetén?

Lakáseladás gondokság esetén?

Figyelt kérdés

Nagyapám ideiglenes gondoka lettem, aki cselekvőképtelen. A bíróság még a végleges határozatot nem küldte meg. Betegségéből kifolyólag szociális intézménybe került.

Haláláig tartó haszonélvezeti joga van a lakáson, melyben lakott, a lakás az én tulajdonom, de nem ott élek.

Hogyan, mi módon tudom a szóban forgó lakást eladni? Sajnos nem tudom ennek a menetét. Be kell-e jelentem az eladást pl. a Gyámhatóságra? A haszonélvezeti jogát gondolom, hogy meg kell váltanom. Ebben az esetben a nagyapámat illető résszel mi lesz? Letétbe kell helyezni? Ha letétbe kell rakni, akkor ahhoz az összeghez, én mint a gondoka hozzá tudok férni (pl.temetési költségek fedezéséhez) vagy az örökösödés alapján a két gyermeke kapja meg?

Volt már valaki hasonló helyeztben?

2017. dec. 27. 09:36
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!