Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon milyen alapon...

Magyarországon milyen alapon várnak el nyugati munkamorált miközben a bér keleti?

Figyelt kérdés

A munkaadó egyáltalán örülhet ha időben beér a dolgozó, illetve ha dolgozgat.

Teljesen érthetetlen hogy keleti bérért miért várnak precíz, kemény, nyugati munkamorált.

Balkáni bér, balkáni morál, ez ilyen egyszerű?

Álomvilágban élnek a munkaadók?

2017. dec. 8. 19:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%
Engem, mint munkaadót nem érdekel, hogy milyen nyugaton a munkamorál vagy a fizetés. Olyan alapon várom el azt, hogy precízen dolgozzon, hogy amikor felvettem, ő vállalta ezt, ahogyan azt is, hogy időben be fog érni a munkába, és a legjobb tudása szerint teszi a dolgát. Én pedig ezért cserében azt vállaltam, hogy az előre megállapodott bért minden hónapban kifizetem neki. Elég fair ajánlatnak gondoltam mindig is, és feltételezem, hogy az alkalmazottaim is, ugyanis soha nem volt ebből konfliktus.
2017. dec. 8. 20:03
 2/14 anonim ***** válasza:
45%
Megtehetik, mert birkák az emberek, nem látnak tovább a saját orruknál, gondolkodás nélkül kapnak azon, ami jut. Azért tehetik meg a munkáltatók, hogy keveset fizetnek, mert kevés pénzért is mindig van, aki boldogan jelentkezik az állásra. Ez ilyen egyszerű. A piac szabályoz mindent.
2017. dec. 8. 20:18
 3/14 anonim ***** válasza:
74%

Nem értem a kérdést. Az én morális hozzáállásom az éntőlem függ kizárólag, attól, hogy milyen a morális alapállásom mindenhez, a világhoz, az emberekhez,a munkához IS

és nem érdekel ki-mit vár el és itt-ott milyen a morál.

Halálosan rosszul érezném magam, ha csak "dolgozgatnék"

József Attilától ezt teljességében nem szokták idézni, de most épp idevaló:

Ne légy szeles.

Bár a munkádon más keres -

dolgozni csak pontosan, szépen,

ahogy a csillag megy az égen,

ugy érdemes.

2017. dec. 8. 20:30
 4/14 anonim ***** válasza:
58%
2000 Eurót megkeresek most 6 napi melóval Ausztriában. Napi 8 óra munkával, úgy, hogy kapok, enni illetve szállást is, és van szezon pénz is. Pont nem érdekel, hogy mi van itthon. Ha nem tetszik a rendszer akkor lépjél le mint én.
2017. dec. 8. 20:32
 5/14 A kérdező kommentje:
Utolsó, azzal tisztában vagy hogy ez a vers pont arról szól hogy ne szakadj meg a munkában, hszen úgyis a tőkés urad hízik belőle csak és nem te?
2017. dec. 8. 20:32
 6/14 anonim ***** válasza:
53%

Nem. Arról szól, hogy noha nem fizetnek, nincs elismerés a dolgomat mégis a lehető legjobban végezzem -a kozmikus rendbe illeszkedően.

A munkával a világ teremtésében részesülök.

(Képzeld, ha egy *csillag* azt gondolná, senki sem díjaz, amiért ilyen szép rendben haladok az utamon:)

2017. dec. 8. 20:39
 7/14 anonim ***** válasza:
53%
Itthon én nem vállalkoznék, ebbe nem akarok bele menni, hogy miért. Ugyan ezzel a munkával amit most csinálok itthon keresnék 250 ezer forint körül. Kint kapok enni, szállást + 2000 eurót nettóba + szezon pénzt illetve ha elérem a nyugdíj korhatárt és meg lesz a 10 évem ami itt 65 év jelenleg akkor kapok majd innét nyugdíjat is ami kb 800-1200 euró között lesz. Most az, hogy a munkáltató kaszál rajtam kb annyira érdekel, mint az, hogy otthon mi van.
2017. dec. 8. 20:40
 8/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
74%
Melyik volt előbb? A keleti munkamorál, vagy a keleti fizetés?
2017. dec. 8. 21:14
 9/14 anonim ***** válasza:
60%
Álomvilágban? Miért? A bérköltség ugyanúgy kiadásnak minősül, mint az anyagköltség, vagy pl. a rezsiköltségek. Az alkalmazott a vállalkozás szempontjából pontosan ugyanolyan erőforrásnak minősül, mint az internetszolgáltatás. És mint ahogy internetszolgáltatások közül is azt választom, amelyik ár/érték arányban számomra a legkedvezőbb, úgy alkalmazott közül is azt fogom felvenni. És ha van olyan, aki elvállalja az adott munkát bruttó 200-ért, akkor miért fizessek neki 350-et?
2017. dec. 8. 21:15
 10/14 anonim ***** válasza:
70%
Nem, csak hülyének nézik az embereket.
2017. dec. 8. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!