Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Laptop vásárlásnál 60000...

Laptop vásárlásnál 60000 Ft-tal kevesebbet vontak le a kártyámról, de nem vettem észre. Utólag próbálják behajtani. Mit tehetek? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Múlt hét szerdán egy ismert elektronikai áruházban vásároltam egy laptopot. Mint utólag kiderült, 60000 Ft-tal kevesebbet vontak le a kártyámról. A blokkot nem néztem meg, a kiállított számlán, amit a garanciapapírhoz csatoltak, a helyes összeg szerepel.

Telefonon megkerestek ma, amelyben felszólítottak, hogy rendezzem a tartozást. A kérdésem, hogy ezt megtehetik-e? Illetve, ha kifizetem, megillet-e engem valamiféle kártérítés, amiért a szabadidőmből erre kell áldoznom legalább egy órát.

Nyilván a jószándék szerint valószínűleg a kérésnek eleget fogok tenni, de nem szeretem, ha egyből jogi lépésekkel fenyegetnek egy olyan hiba miatt, amit nem én követtem el. Különösen azok után, hogy három ember is ellenőrizte a megvásárolt terméket (egy eladó, egy vevőszolgálatos, illetve egy biztonsági ember is), mielőtt elhozhattam a boltból. Illetve, ha belegondolok, hogy fordított esetben, ha többet vontak volna le, mennyi utánajárást igényelne, hogy visszakapjam a pénzem... Ugyebár "a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el"

2017. dec. 4. 16:20
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

10-es: Te értelmezed is azt, amit olvasol? A 160000-et a 2-es válaszoló írta példaként, máshol szó sem volt róla

(76000 és 16000 között pedig még mindig 60000 a különbség...)

Egyébként kaptam segítséget egy jogász ismerősömtől. Azt tudtam meg, hogy ilyen esetben jogalap nélküli gazdagodásként peresíthető az ügy.

Ettől függetlenül is természetesen kifizetem majd, amint lesz időm elmenni oda. De a hozzáállásuk függvényében valószínűleg beírok a panaszkönyvbe.

Köszönök minden építő jellegű hozzászólást!

2017. dec. 4. 21:43
 12/12 anonim ***** válasza:
41%

"Azt tudtam meg, hogy ilyen esetben jogalap nélküli gazdagodásként peresíthető az ügy. "

Igen, az áruház részéről, butuskám!

2017. dec. 6. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!