Ha valaki meghírdet valamit a neten, hogy eladja, vajon miért nem vállalja, hogy postázza is?
én például bizalmatlanságból. nem hiányzik a sok komolytalan ember, aki rádumál, hogy küldjem el utánvéttel(mert ugye az előreutalásban meg ő nem bízik), utána meggondolja magát és nem veszi át, én meg buktam a szállítási díjat, meg várhatok napokig, mire visszakapom a csomagot...
szerintem ha a vevőnek pont az a cucc kell, és máshonnan nem tudja beszerezni, akkor meg tudja oldani a személyes átvételt vagy persze vállalja az előreutalást, és talán nem vágják át.
egyébként is használt cikknél illik megnézni, nem utólag hisztizni, hogy dehát én nem erre számítottam, képen más volt...új dolognál más.
A kérdés jó, hiszen a neten általában azért hirdetünk, hogy az egész országban elérhető legyen, s olyan is meg tudja venni, aki nem a környéken lakik. DE!
Addig, amíg a vevő kb. 2 másodperc alatt utal, addig az eladónak megfelelő csomagolóanyagot kell keresnie (doboz, buborékos fólia, stb.), biztonságosan becsomagolni, megcímezni vagy címiratot kitölteni (nyomtató, fénymásoló papír, tintapatron - mindezek nem kevés pénzbe vannak), postára menni, sorban állni, feladni.
Nos, sokan nem tudják ezt bevállalni, mert nincs idejük rá. De ismerek olyan boltot is, ahol egyszerűen nincs ember, kapacitás a csomagolásra - inkább bevállalják, hogy esetleg kevesebb vevőjük van.
3000-ért hirdettem egy Niva bölcsőt. Bocs, hogy nem voltam hajlandó postázni. De mivel Pest mellett lakom, akadt, akinek messziföldől pont Pesten volt dolga, és eljött érte személyesen.
Anyósom sem csomagolgatta a gyerek kanapét, meg rácsos babaágyat.
Van, amikor macerásabb a becsomagolás, feladás, mint amennyi haszon van az eladáson...
Beleírhattad volna a kérdésbe hogy milyen tárgyakat nem hajlandóak elpostázni...
Én adtam már el mosógépet,autóváltót,műanyag hordókat,pl. ezeket nyilván nem postáztam.
Akkor 2 tippem is van, miért nem postáz:
1.- nem bízik a Postában, hogy törés, sérülés nélkül leszállítja a kerékpárt, illetve nem tudja becsomagolni
2.- futárt meg sokszor egész nap várni kell - ha valaki nappal dolgozik, akkor nincs lehetősége erre.
Én pl. postázást meg tudom oldani, de futárt várni egész nap nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!