Mibe fektessem a pénzem?
Figyelt kérdés
Havi szinten nem sajnálnék a fizetésemből 20ezer Ft-ot, az a célom hogy hozamra tegyek szert, a kockázatvállalási hajlandóságom kb közepes, mivel jelenleg nincs ingatlanvásárlási célom így az LTP csak ötlet szinten merül fel, de szóba jöhetnek a befektetési alapok vagy a megtakarítási számlák is. Ki mit javasol, illetve egyéb ötlet? A befektetés lehet akár közepes de hosszú távú is. F/222017. nov. 7. 19:56
1/10 A kérdező kommentje:
Nyugdíjpénztár kilőve
2017. nov. 7. 19:59
2/10 anonim válasza:
Tedd félre. 20 rugó nevetségesen kevés összeg. Semmi befektetési alapja nincsen.
3/10 A kérdező kommentje:
Hahahaha semmi befektetési alapja nincsen 😂 LTP esetében a minimális konstrukcioval 1,248 milliot hozz, igaz h a hozama minimalis ezert nem is szamoltam bele, bef alapok hozama is valtozo van 10 de akar 30%os is. Tedd félrexd annak nem sok értelme lenne ha a bef alapok hozamot genaralnak
2017. nov. 7. 21:37
4/10 A kérdező kommentje:
Lehetoleg olyanok valaszat varnam akik otthon is mozognak a befektetesek vilagaban :)
2017. nov. 7. 21:38
5/10 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leirni hogy a likviditas nem fontos tenyezo, kozeptavon biztosan nincs szuksegem az osszegre
2017. nov. 7. 22:17
6/10 anonim válasza:
Helyedben ennyi pénzből óvszert vennék minden hónapban, mert lehet hogy később felmegy a ára majd. Egyre drágul minden. Ha pedig később nem tudod eladni akkor sem vész kárba a befektetésed, mert el tudod használni. Tehát ezen csak nyerhetsz.
7/10 anonim válasza:
Havi 20 ból tényleg nem sokra mész, annyitól indul a Unit linked biztosítás amit a túlképzett pénzügyi tanácsadók adogatnak el. De vehetsz pl. kriptopénzt olyat ami még alacsonyan van mint pl. a Ripple és várni vele, hogy felmenjen mint a nagy társai a Bitcoin Ethereum stb.
8/10 anonim válasza:
Kettes vagyok. Az LTP-t esetleg megemlíthettem volna, igaz, de ezt már kilőtted a kérdésedben. Így nem igazán fair, hogy ezzel támadsz engem. Másrészt az LTP a minimális konstrukcióval nem fog neked milliós összeget behozni, még a legnagyobb konstrukció se hoz milliót. 300 ezer forintot se fogsz nyerni az államtól az LTP-vel a legrövidebb idő alatt. Szóval valamit nagyon félre néztél. Az is egészen biztos, hogy nincsenek olyan befektetések amik csak úgy 10-30%-ot hoznak neked, főleg ilyen pici összegekkel. Tehát továbbra is tartom azt, hogy 20 rugónak semmi befektetési alapja nincsen. Elhiszem, hogy te most elkezdtél dolgozni, és hirtelen lett egy kis pénzed, de ez ettől még marhára kevés. Csak hogy lásd is ez mennyire kevés: én a fizetésemből kb. 1,5 naponta félre tudnék tenni 20 rugót. De még én se igazán szoktam befektetni, mert ahhoz ez még mindig édes kevés. Továbbá azt se értem, hogy ha ilyen okos vagy és ennyire képben vagy a befektetésekkel, akkor minek tetted fel a kérdést.
9/10 anonim válasza:
Közepes kockazatvállalási hajlammal én valami etf-et vagy egy nagyobb multi részvényeig javasolnám. VOO-t nezd meg
10/10 A kérdező kommentje:
Számot vetve az elmúlt három évből, az utolsó válaszadóra hallgatva Tesla részvényeket vásároltam (törtrészvényeket), akkoriban kb 350$ körül jegyezték darabját, mai napon pedig 1390$. Ma délután piacnyitáskor túl is adtam rajtuk, jövő héten pedig megyek veszek egy kocsit.
2020. aug. 11. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!