Mibe fektessem a pénzem?
Havonta körülbelül 100e feleslegem keletkezik, ebből lejön két lakáskassza 40e értékben(az egyiknél nem én vagyok a kedvezményezett). Marad 60e amivel nem tudok mit kezdeni.
Nem vagyok pénzügyileg nagyon tájékozott, egyenlőre az alábbiakra gondoltam:
– Önkéntes nyugdíjpénztár
– Kincstárjegy postán vagy OTP-nél?
– Lekötés bankszámlán (OTP netes felületén)
Ezeken kívül mi lehet még?
Feltételek:
– Nem akarok sokat vesződni vele, teljesen számlára kapom a fizetésem, onnan vonódjon le.
– Ne legyen nagyon kockázatos, maximum közepes kockázatot vállalnék a megtakarítás kisebb részére.
– A pénz egy kisebb része gyorsan hozzáférhető legyen, rendkívüli esetre, kb 100-200e Ft.
Ha bankszámlán lekötök 200e Ft-ot a többit pedig időnként kincstárjegybe teszem az úgy jó? Számláról hogyan tudok kincstárjegybe tenni a pénzt?
Lekötni nem érdemes, már szinte semmi sem jár utána.
Hagyjál a számládon 100-200 ezeret. A többit, ami összegyűlt (vagy még gyűjtsél, ha nincs egy nagyobb összeg) fektesd állampapírokba. Nem vonódik automatikusan, de a bankodban tudod intézni. Lehet a futamidő akár 1-2-3-4 év, szóval egy ideig nem lesz vele dolgod. De minimum 1 millió kéne, az alatt nem nagyon érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!