Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, hogy külföldön...

Hogy lehet az, hogy külföldön egy gyári munkás többet keres, mint itthon két diplomával rendelkező ember?

Figyelt kérdés

2017. okt. 19. 18:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Kérdező: Ugye azzal tisztába vagy, hogy a külföldi gyári munkás is kb minimálbért keres. Ami arra elég, hogy kifizesd a lakást, számlákat, bérletet és talán hó végén még nem halsz éhen.

Jól hangzik pl az 1100 euró nettó, de 700 kapásból egy 1 szobás lakás, 80-100 a bérlet. Kajálni is kellene ugye?

2017. okt. 19. 23:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Utolsó : az 1100 alacsony bér Nyugaton, de meg lehet belőle élni.

A magyar alacsonyból meg úgy lehet csak megélni ha vagy anyáddal laksz, vagy ha örököltél lakást.

2017. okt. 19. 23:46
 13/19 anonim ***** válasza:

Ugye te meg tisztában vagy vele, hogy nem minden gyárban fizetnek minimálbért? Én is egy német gyárban dolgozom egyszerű sima mezei pucér melósként 3 éve. A legrosszabb, amit kaptam 1600 euró nettó, de az átlag amit hazaviszek 1800 euró. Ha több az éjszakázás, vagy netán a hétvége ez 2000 euró fölé is felmegy. Van karácsonyi és nyári pénz. A nejem egyszerű konyhakisegítő, 3 napot dolgozik a héten 915 euró nettót kap.

Imádom az olyan véleményeket, amik nem személyes tapasztalatok, csak "ezt hallottam", "láttam", "mondták"... igen, van olyan, akik minimálbérért dolgoznak,nem is kevesen. De mégis itt vannak, vajon miért? 3 éve amikor odakerültem a gyárba 5 magyar volt. Most ez a szám 40. Akkor biztos nem éri meg. és igaza van a kérdezőnek: tipikus magyar mentalitás, mert valaki "csak" gyári munkás külföldön.

2017. okt. 20. 06:12
 14/19 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Azért keres egyes külföldi országokban (nem mindegyikben, a legtöbben pl kevesebbet keres az átlag, mint itthon) egy gyári munkás, mert ott több pénz van (így az illető munkája nagyobb értéket képvisel).

Kb mintha azt kérdeznéd, hogy miért vesz a milliomos fia 3 csokit a boltban, miközben te csak egyet tudsz (pedig mindketten 12 évesek vagytok és ugyanúgy szeretitek a csokit és apukátok is ugyanúgy szeret benneteket - csak épp a milliomosnak több pénze van csokira).

2017. okt. 20. 10:15
 15/19 anonim ***** válasza:

DE milyen diploma konyorgom?

Egy kezdo programozo visz haza 300-350 NETTOT itthon.

Az a ket dioploma gondolom valami bufe bolcsesz szakos semmik,igen azoktol tobbet keresnek bizony.

Nezzel meg egy mernokot BSc/Msc diplomaval tobb ev tapasztalattal plusz egy mernok-kozgazdasz vegzettseggel es/vagy MBA.

Hat o millio felett visz haza boven,kint meg 10e euro felett ha vezeto lesz sot egy senior fejleszto is haza viszi.

Na ezt egy gyari melos soha nem kapja meg,egy kezdo programozo beret keresik meg ami lof..sz itthon se er sokat.

2017. okt. 20. 11:35
 16/19 anonim ***** válasza:
94%
Hogy lehet az, hogy külföldön 200 millió egy lakás, amikor itthon ugyanolyan lakás 25 millió?
2017. okt. 20. 15:26
 17/19 anonim ***** válasza:

"Imádom az olyan véleményeket, amik nem személyes tapasztalatok, csak "ezt hallottam", "láttam", "mondták"..."

A két szememmel láttam bérpapirokat az nem számit személyes tapasztalatnak? :D

Külföldön élek igaz nem minimálbérért dolgozok. Nem fogok bérpapirt lobogtatni, mert nem nézegetjük egymás pénztárcáját. De láttam saját szememmel bérpapirokat 1550-es bruttóval.

"igen, van olyan, akik minimálbérért dolgoznak,nem is kevesen. "

Magyarországi gyárakban sem mindenhol minimálbéres a munka.

2017. okt. 20. 22:54
 18/19 anonim ***** válasza:
még 1550-es bruttóval is jobban meglehet élni, mint otthon egy hasonló kaliberű munkával... de ha láttál ilyet, én mutatok neked 9 euró órabérest is sok másik magyar még most is ennyit kap nálunk a gyárban. És mégis itt vannak, és azt mondják nem akarnak egy darabig hazamenni, tehát akkor csak jobban keresnek, mint otthon, nem?
2017. okt. 21. 09:05
 19/19 anonim ***** válasza:
Magyarországon 8 évnyi fizetésből lehet lakást venni, Angliában meg 10 évnyiből. Ausztriában már 6 évnyiből, de az nem olyan nagy különbség.
2017. okt. 21. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!