Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire törvényes az, ha...

Mennyire törvényes az, ha valaki heti 5 napot dolgozik 12 órában, és nem kap pihenőnapot, csak a hétvégét?

Figyelt kérdés

Általában erre szoktak adni szabadnapot, ha jól tudom, de én nem kapok. A munka személyszállítás telephelyen belül, fizikai munka nincsen.

Kihez fordulhatnák, hogy vizsgálja ki ezt a dolgot?

2017. okt. 11. 10:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem törvényes. Az nem törvényes, ha az éves túlórád meghaladja a 250-et. Az pedig nagyon hamar meg fog történni, ha heti 60 órát dolgozol. Persze kérdés, hogy papíron is 60 órát dolgozol-e.
2017. okt. 11. 10:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Papiron is 60 óra!
2017. okt. 11. 10:40
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Ha nem szeretnél már ott dolgozni, akkor feljelentheted őket.

De ha továbbra is ott szeretnél dolgozni, akkor nem érdemes. Mert gondolom, te is tudod, hogy egy bírósági ügy után, már nem lenne jó viszonyotok.

Beszélj a főnökkel. Kérdezd meg tőle, hogy mi lesz a túlórákkal.

A heti két pihenőnapod meg van.

A túlórákat kéne lecsúsznod, ha összegyűlnek.

2017. okt. 11. 10:56
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

Attól függ milyen szerződésed van.

Pl. egyszerűsített foglalkoztatással nincs megkötés se napi óraszámra, se szabadnapra, csak a heti 5 napra egyhuzamban, havi 15 napra és éves 3 hónapra/foglalkoztató.

Tehát ha így valakit foglalkoztatnak egy helyen heti 5 napban napi 16 órát és hétvége szabad akkor sem lenne törvénytelen.

2017. okt. 11. 11:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Így nem szeretnék itt dolgozni! Nem egyszerűsítettben vagyok, hanem rendes bejelentett.
2017. okt. 11. 11:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
munkaidőkeret... lehet szabályos.
2017. okt. 11. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Teljesen korrekt!
2017. okt. 12. 12:15
 8/8 Estádio de Felchút ***** válasza:
Igen, sajnos a munkaidőkeret bevezetése óta ilyen is van. Aztán csodálkoznak, ha mindenki elhúz a francba...
2017. okt. 13. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!