Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vatera csalási ügy, mi a...

Vatera csalási ügy, mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Vettem 2 terméket (átutalással kifizettem), az eladóról kiderült, hogy csaló. Volt hasonló ügye valakinek mostanában? A feljelentésből lett valami? A vatera mennyi idő után térítette meg az összeget, hogy zajlott?

Köszi a segítséget!

2017. szept. 27. 22:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
32%

Ha 50k alatt van akkor buktad.

Ki van írva, hogy soha ne utalj!

2017. szept. 27. 22:54
 2/17 anonim ***** válasza:
75%

Mindenképpen tegyél feljelentést.

A vatera nem fogja megtéríteni, nem a vatera vert át.

2017. szept. 27. 22:56
 3/17 A kérdező kommentje:

[link]

akkor ez nem játsziK?

2017. szept. 27. 23:37
 4/17 A kérdező kommentje:
20 ezer alatt van picivel a bukott összeg
2017. szept. 27. 23:38
 5/17 anonim ***** válasza:
MEg kell próbálni, nem tudtam, hogy van ilyen.
2017. szept. 27. 23:44
 6/17 anonim ***** válasza:

Jó nagy lükeségeket írtak az előttem szólók.

Azt írja valaki, nem tudta, hogy van ilyen biztonságos vásárlás, pedig már jó párszor leírtam itt is, hogy még többen ismerjék meg (le is húztak emiatt, mert azt hitték, reklámozom a Vaterát :D)

Mielőtt leírom, azért megkérdezem: honnan derült ki, hogy az illető csaló? mert volt már itt olyan, hogy a kérdező csalót kiáltott, aztán kiderült, hogy az eladó 2 napja(!) nem jelentkezett még csak - de már csalót kiáltottak.

Szeretném elmondani, hogy én is eladó vagyok, épp most, szept. elején egyik pillanatról a másikra kórházba kerültem 8 napra - óriási szerencsém volt, hogy előtte be tudtam még zárni az összes aukciómat - különben most rám is csalót kiabálnának, pedig többszáz pozitív értékelésem van. Bizony vannak váratlan helyzetek is néha - kérlek erre is gondoljatok, mielőtt feljelentetek valakit.

Szóval: gondolom, ugyanattól az eladótól vetted mindkettőt.

Ki kell nyomtatnod az aukció oldalát, lehetőleg a levelezést is, meg az átutalásról a bizonylatot, s ha mindez megvan, akkor azzal elmenni a rendőrségre és feljelenteni. A feljelentés ügyszámát és még más dokumentumokat meg kell küldeni a Vaterának.

A Biztonságos Vásárlás Program szabályzatában minden részletesen le van írva (az is, mikor nem fizetnek, kérlek ezt is olvasd el), milyen dokumentumokat kell a Vaterának benyújtani. Kicsit bonyolult, de megéri elolvasni: ha elbírálták és minden oké, akkor az elbírálást követően 7 napon belül a számládra utalják a pénzt.

2017. szept. 28. 07:58
 7/17 anonim ***** válasza:
90%

1-esnek:

Vaterán ilyen nincs kiírva.

Jófogáson van kiírva, ahol NINCS ÉRTÉKELÉSÜK AZ ELADÓKNAK és nincs Biztonságos Vásárlás Program.

2017. szept. 28. 08:01
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

2-esnek:

Bizonyos feltételek megléte esetén megtéríti a Vatera.

De ha nem lett lelicitálva és Vaterán kívül egyeztek meg, akkor pl. nem.

Hogy mennyire megtéríti, arra a legjobb példa: egy ismerősöm egy híres író könyvét vette meg a Vaterán kb 3 ezer ft-ért, és egy ÜRES! könyvet kapott. Sima fehér papírlapokkal. Lefényképezte, megírta a Vaterának (meg feljelentette az illetőt) - kiderült, hogy többeket átvert így az eladó és megtérítették az ismerősömnek a kárt.

2017. szept. 28. 08:06
 9/17 anonim ***** válasza:
54%

A 7-esnek:

És ha a mikróra nincs ráírva hogy ne tedd bele a macskát akkor beleteszed? :D

Én kérek elnézést

2017. szept. 28. 08:42
 10/17 anonim ***** válasza:
48%

9-es, úgy látom, nem értettél meg - vagy nem akartál:

A Vaterán azért nincs kiírva, mert ott értékeléssel rendelkeznek az eladók: ha valakinek több száz pozitív értékelése van és mondjuk 6 éve ad el a Vaterán, akkor nyugodtan lehet előre utalni - nem most fogja elkezdeni becsapni a vevőit.

Ezen kívül a Vatera elég sok mindent próbál megtenni a csalók kiszűrésére és ez egy óriási előny, csak még a vevők nem fedezték fel.

Higyjétek el, régen soha nem keltem a Vatera védelmére, mert nagyon sok probléma volt, de az utóbbi 2-3 évben sokat javult, fejlődött: a vásárlók szemszögéből is. :-)

2017. szept. 28. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!