Roma származású vagyok és szerintem ezért nem kapok munkát. Mit csináljak?
Nem biztos, hogy azért nem kapsz munkát - bár benne van a pakliban. De sok "fehér" ember sem tud elhelyezkedni...
Milyen végzettséged van, hol keresel munkát, stb.
Amúgy láttam olyan roma származásút, aki befestette a haját (akár barnára) és szinte észre sem lehet venni, hogy roma :-)
Én gyárban sem kaotam munkát,szakmunkás bizonyítvánnyal.4 helyte adtam be önéletrajzot, mindenhonnan elutasítottak. Ezekhez a gyárakhoz csak a falumból már 2 magyar embert vettek fel, egyiket szakmunkás bizonyítvánnyal,másikat csak 8 általánossal. Aztán azt mondják a romák nem akarnak dolgozni.
20/L
Ezt leginkább a tésókáknak kell megköszönni, akikkel tele van a börtönök 80%-a.
Ha a mai naptól kezdve egy cigány se bűnözne, akkor is vagy két generációnyi idő kellene amíg nem az jutna ilyen embereket látva mindenki eszébe, hogy majd biztos meglop.
Ez persze a börtönben ülő tésókákat nem zavarja, csak azokat akik becsületesen dolgozni is akarnak. De nem sokat tudnak tenni ellene, mert a sok negatív tapasztalat miatt inkább senki nem kockáztat, ha egyszer van más is.
Az lehet a megoldás ellene, hogy oda kell menni, ahol vagy mindenki így néz ki, vagy nincsenek az embereknek ilyen tapasztalataik.
" Aztán azt mondják a romák nem akarnak dolgozni. "
Attól, hogy itt van 2 ellenpélda, a maradék 90% még nem akar dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!