Szerintetek aki kimegy külföldre, pl vendéglátásiparba dolgozni, az főképp azért teszi mert nincs más lehetősége?
Pl devizahiteles, viszik a házat ha nem törleszi a 3xosára emelkedett törlesztőt, rákos a gyereke kell gyógyszerre a pénz?
Nem tudom felfogni, hogy valaki önszántából, képes más okból kimenni. Egyik rokonom is ezt csinálja, 3-4en osztoznak egy! szobán.
Úgy már teljesen más lenne a helyzet, ha bérelnének egy önálló lakást, ahol mindenkinek külön szobája van, de ez így nekem hajléktalanszálló életminőség lenne.
Jó, mondjuk itthon sem jobb éhenhalni, de ott konkrétan nincs életed, ha másokkal osztozol egy szobán.
3-as, látom nem sikerült értelmezned a szöveget:
"Úgy már teljesen más lenne a helyzet, ha bérelnének egy önálló lakást, ahol mindenkinek külön szobája van,"
de sikerült, csak a mondat másik fele meg "de ez így nekem hajléktalanszálló életminőség lenne. "
Most akkor hajléktalanszálló lenne a külön bérelt önálló lakás, vagy sem?
Én azt a közös szobára érettem, lehet egy ; hatásosabb lett volna :D
Úgy más tészta, ha valaki önállóan bérel egy lakást, és úgy jár dolgozni, kvázni normális életet élve.
Én is pont így kezdtem anno 7 éve.
Devizahiteles lakás, árverés előtt.Hiába volt itthon cégem, és dolgoztam mellette + fősulira jártam.A havi béremtől magasabb volt csak a havi törlesztő. Párom gyesen otthon a 2 éves fiunkkal. A gyes 3 családi maradt, kajára, rezsire. Személyi kölcsönök, hitelek kellettek, hogy fizetni tudjam, jött a hitelspirál.
Utána váltottam, felmondtam a munkahelyemen, nem tudtam hova megyek, csak hogy ez így nem fenntartható. Először Balaton vendéglátásba vissza ( 7 év kihagyás után ), rá egy hónappal hajón mosogatás. Ketten voltunk egy kabinba.
Első havi fizetésből tisztáztam az elmaradást, leállt a folyamat, átütemeztük a szerződést a bankkal.
Első két évben kilőttem az összes kis hitelt.
Gyűjtögettem, következő szezonra már párom is jött, így továbbra is ketten voltunk egy kabinban, 2 * 8 hónap alatt lett egy másik házunk önerőből, befejeztem a fősulit költségtérítésen, levelezőn, a hitelest meg kiadtam bérbe, ez és a szakdolgozatom lett később a vállalkozásom alapja, amihez újabb tevékenységek és üzletek jöttek évente.
Most van 3 ingatlanunk, amiben lakunk nem jelzálogos, 2 fizikális üzlet + 3 üzleti melléktevékenység, a korábbi 17 milliós hitelből maradt még 9 millió, tehát 8 millióval azt is csökkentettük mindemellett az évek alatt és a törlesztőt már fedezi a közeljövőben teljes egészében az ingatlanok havi bevételei a futamidő végéig.
Ha kell, még bármikor ki tudok menni, de az utóbbi 3 évben már csak helyettesíteni jártam vissza egy-két hónapokat, amikor itthon állt egy-két üzletem (pl. iskolabüfé nyári szünet) és volt szabad kapacitásom rá.
Jó viszonyt ápolunk a céggel, és van alapja a vállalkozásomnak is egy együttműködési lehetőségre a korábbi munkaadóval.
Norbert, gratulálok, hogy mindezt végigvittétek!
Arra nem gondoltatok, hogy kint maradtok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!