Miért bizalmatlanok az emberek a független tanácsadókkal szemben? Miért hiszik azt, hogy egyből valamit kötniük kell? Vagy rá akarunk vmit erőltetni? Mikor csak neki akarunk segíteni a legjobbat megtalálni.
Közben írtam neki megint, tényleg ez az utolsó, már tiltottam is szegényt:
"Egy kis kiegészítés:
"A legkisebb tagság a Green, melynek havi díja 3 euro. Ha okosan választunk kezdő portfóliót, akkor nem külső pénzből kell megfizetni."
Ezt a következő oldalon találtam:
Te erről egy szót sem szóltál, pedig elég jelentősen befolyásolja a dolgokat!
Mivel 4-6 hónap alatt kapnád vissza a befizetett 10 eurós összegedet, közben fizetned kell további 12-18eurót is!
Nem írtad, hogy kapsz-e reklámot hétvégén, feltételezhetően NEM, így 6 hónapnyi reklámnézéssel kerestél 10-et, befizettél 10-et, de van 18 költséged is =-18 az első 6 hónapra
Második 6 hónapra kapsz 10-et, -18-ban voltál, rájön még -18 a havidíjakból = -26eurónál jársz
18. hónapban +10 - 26 - 18 = -34 euró
Tehát fél évente 8 eurót vesztesz innentől kezdve!
Miért titkoltad el a havidíjat?
Miért érné meg nekem ez a befektetés?"
Látod fári...
A banki ügyintéző nem is hazudja azt az ügyfélnek, hogy ő képzett szakember, azt meg pláne nem, hogy segíteni akar. Az ő bankjuknál ezek a befektetések vannak oszt pont. Kell vagy nem kell.
Ez a kérdés a mai nap csúcsa :D Csak röhögni tudok, amikor ilyeneket olvasok :D
De válaszolok a kérdésre:
"Mikor csak neki akarunk segíteni a legjobbat megtalálni."
Ja persze, én meg háttal ülök a moziban. Nyilván csak azért csinálják, hogy a másiknak jó legyen, nincs köze a jutalékhoz, ááá, ugyan, dehogy! Már a kérdés is egy hatalmas kamu!
Ember, az a nagy helyzet, hogy ezek az úgynevezett "pénzügyi tanácsadók" nem mások, mint kb. 18-26 év közötti fiatal tudatlan senkik, akiknek a pénzügyi tudása annyiból áll, hogy megnézték párszor a Wall Street farkasa című filmet.
Segíteni? Jutalékot akartok magatoknak bármi áron! Minden szennyet rásóznátok az emberre, csak hogy legyen rajta pár ezer forint hasznotok. Azt képzelitek, hogy mert öltönybe jártok be az irodának nevezett szemétdombra, és egymást hergelve játsszátok a nagy üzletembert, már értek is valamit. A valóság azonban az, hogy a legtöbbeteknek rendes végzettsége sincs!
Most komolyan egy ilyentől fogadjak el pénzügyi tanácsot? Egy anyjával élő kölyöktől, akinek se végzettsége, se szakmai tapasztalata nincs valódi munkahelyről?
Kérdező, annyit tudok neked tanácsolni, hogyha akár csak egy hajszállal is több eszed van egy marék szárított molylepkénél, hagyd ott az OVB-t (vagy bármelyik céget, amelyiknek jelenleg a palimadara vagy), és vállalj IGAZI munkát!
Nagy tévedés, hogy azért vettem le a nevem! Honnan veszitek, hogy én hazudok? Ismertek? Hogy jön ahoz bárki is, hogy itélkezen más felet, mikor nem ismeri?
Nektek itt az a szórakozás, hogy hülyeségeket írógatok! Csak gratulálni tudok ha ennyi örömötök van az életben!
A következő, be van másolva a nevem, hogy velem írógatott? Nem hiszem! pedig akkor még itt kint volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!