Miért olyan bizalmatlanok az emberek a pénzügyi
tanácsadókkal?
Figyelt kérdés
Tudom elég egyértelmű a válasz, de mégis...8 hónapja dolgozok egy tanácsadó cégnél, és én tényleg hiszek abban hogy azért dolgozok, hogy segítsek az embereknek a jó döntésekben.Igyekszek senkire nem tukmálni semmit, de felnyitnia szemét a megoldásokra..Soha nem hallottam a cégnél senkitől, hogy ennyit vagy annyit muszáj kötni akár miből is, csak azt hogy első a tisztesség, ezért is érzem hogy jó helyen vagyok
Nem is tudnék ugy tükörbe nézni hogy tudom valakinek a kis megspórolt pénzét rossz helyre tanácsoltam rakni..
Az emberek mégis gyakran bizalmatlanok, ennyire sok a rossz tapasztalat?Ennyire sok a gerinctelen tanácsadó?Remélem hogy nem..
azért mert mindenki tudja, hogy az igények felmérése után nem az ügyfélnek a legjobb ajánlatot fogják tenni, hanem a társaságnak a legjövedelmezőbbet.
2010. febr. 23. 01:01
2/13 anonim válasza:
Azért, mert sokan tisztességtelenek itt is.
Sajnos nekem sincsenek túl jó tapasztalataim.
2010. febr. 23. 07:07
3/13 anonim válasza:
Mert egyik tanácsadó sem puszira segít az embereken...
2010. febr. 23. 08:14
4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat..
1 ugyanolyan fajta szerződésekért ugyanannyit pénzt kapunk így hülye lennék nem a legjobbat vinni...amiért engem be is perelhetnek, lehet hogy nem hiszitek el , de nekem azt tanították hogy mindig az ügyfél érdekeit nézzük, hogy tudja, lássa jót vittünk neki így máskor is hozzánk fordul ilyen ügyekben, és ez jobban megéri mintha egyszer átvered!!
2 Hát nem tudom, nekem puszin kívül nem sok mindent adott egyik ügyfelem sem, az meg hogy a pénzintézetektől kapunk fizetést nem értem mért fáj akárkinek is, hát te is kapsz a munkádért..nekem volt aki nagyon hálás volt, mert a bróker akivel a háza kölcsönét felvette 1,5%ot kért a pénzből...ez a normális hozzáállás sztem..
2010. febr. 23. 09:06
5/13 anonim válasza:
az első vagyok, hidd el úgy működik. Lehet te ugyanannyit kapsz, de a pénzintézetnek nem ugyanannyi lesz rajta a haszna. Persze ezt te nem tudod megállapítani, mert nem ismered a pénzintézet haszon rátáját és a kockázati százalékok mértékét.
2010. febr. 23. 09:51
6/13 anonim válasza:
Ismerek tisztes, profi céget is, de a többség ilyen, sajnos:
Én sajnos csak kontárokkal találkoztam. Minden ilyen illetőnek elmondom már a telefonban, hogy nem fog tudni újat mondani, de nagyon szoktak ragaszkodni a személyes találkozóhoz. A legutóbbi különösen felkészületlenül jött. Két diplomával rendelkezem (az egyik éppen témába vágó: EFFAS) és olyanról próbált meggyőzni, ami egyszerűen egy logikátlan hülyeség. Olyan befektetést próbált rám sózni ami nem, hogy nem jövedelmező, de hatalmasat buktam volna rajta, ha belevágok. Mint az a beszélgetés végére kiderült, az úrnak a 8 általánosa volt meg és elvégzett egy értékesítési tanfolyamot. Gyakorlatilag a szememben nem csupán saját magát égette le az első negyed órában, hanem az egész céget is, akiket képviselt. Gyanítom, hogy ha így válogatják ki az embereket akkor nem csak én jártam már így. A szomorú az egészben az, hogy aki nem ért hozzá, azt meg tudta volna vezetni, mert a beszélőkéje tényleg kifogástalan volt. :-(
2010. febr. 23. 19:01
8/13 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. Lehet lepontozni, de szerintem naiv vagy. Gondold csak végig hogy biztos vagy benne hogy az ügyfélnek a legkedvezőbb ajánlatot adod? Gondolom nem is értékesítesz csak olyan cégek termékeit akikkel kapcsolatban álltok. Tehát ha ezeknek a cégeknek csak rossz terméke van nem is tudsz jót ajánlani az ügyfélnek. Azt hogy mi a jó egyébként is az ügyfél dönti el, te csak tájékoztatod, hiszen tuti befektetés nincs. Valami vagy fix kevés hozamot hoz vagy kockáztat és akkor lehet bukta is meg meg is sokszorozódhat a pénz. Alap hiba eleve ha javasolsz. Ha az ügyfél bukik téged vesz elő. Csak tájékoztass.
2010. febr. 23. 22:57
9/13 A kérdező kommentje:
Hát lehet hogy naív vagyok, de hiszek benne hogy profi cégnél dolgozok, akik csak olyan partnerekkel lépnek kapcsolatba, akik kiérdemelték ezt, mert régóta stabilak a piacon, és tisztességesek!!Azért hülye nem vagyok, sztem egy átlag ember is észreveszi hogy jó vagy rossz egy szerződés ha elmondanak neki mindent róla..elég sok céggel van kapcsolatunk ők keresnek minket és nagy szűrőn mennek át, igaz semmi sem tuti, de az elmúlt évek tapasztalataiból lehet következtetéseket levonni..
2010. febr. 23. 23:28
10/13 anonim válasza:
"sztem egy átlag ember is észreveszi hogy jó vagy rossz egy szerződés" ahogy elnézem a bedőlt hiteleseket, lehet hogy ez az állítás nagyon nem igaz...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!