Miért olyan bizalmatlanok az emberek a pénzügyi
tanácsadókkal?
Figyelt kérdés
Tudom elég egyértelmű a válasz, de mégis...8 hónapja dolgozok egy tanácsadó cégnél, és én tényleg hiszek abban hogy azért dolgozok, hogy segítsek az embereknek a jó döntésekben.Igyekszek senkire nem tukmálni semmit, de felnyitnia szemét a megoldásokra..Soha nem hallottam a cégnél senkitől, hogy ennyit vagy annyit muszáj kötni akár miből is, csak azt hogy első a tisztesség, ezért is érzem hogy jó helyen vagyok
Nem is tudnék ugy tükörbe nézni hogy tudom valakinek a kis megspórolt pénzét rossz helyre tanácsoltam rakni..
Az emberek mégis gyakran bizalmatlanok, ennyire sok a rossz tapasztalat?Ennyire sok a gerinctelen tanácsadó?Remélem hogy nem..
Jaj, életem! A ti cégetek sem a Máltai Szeretetszolgálat. A menedzsment nem azért köt szerződést egy partnerrel mert a termékei milyen jók az embereknek, hanem azért mert jól fizet és bővíti a repertoárt. Nektek munkavállalóknak természetesen előadják a vállalati filozófiát. Nyilván nem azt fogja mondani, hogy szar ez a cég, de szerződtünk vele mert jó jutalékot fizet az ügyletek után. Dolgoztam ilyen területen (az egyik legnagyobb ilyen cég menedzsmentjében), hidd el tudom miről beszélek. De nem baj, még fiatal vagy és majd rájössz, hogy a világ korántsem olyan rózsaszín mint hiszed. Csak sajnos amíg ilyen naív vagy - ahogy te fogalmaztál - addig nem fogod látni a fától az erdőt és azt fogod eladni az ügyfélnek, amiről azt mondják a főnökeid, hogy jó mert te magad nem tudod reálisan megítélni. Tudom, hogy megy ez. Te befűzöd az ügyfelet, felveszed az adatait, majd a mentoroddal kidolgoztok egy ajánlatot (magyarul megmondja, hogy mit adj el az ügyfélnek, mi lesz a tuti) és te prezentálod az ügyfélnek. Csakhogy nem mindig az a legjobb az ügyfélnek, amit a főnökeid annak mondanak mivel a menedzsment időnként nyomást gyakorol a főnökeidre (ha mondjuk valamelyik partner extra jutalékot ígér az adott termék eladásáért). Erről te persze nem fogsz értesülni, sőt még az is lehet, hogy a közvetlen főnököd sem.
2010. febr. 24. 11:40
12/13 anonim válasza:
Az lemaradt, hogy nem azért bizalmatlanok az emberek mert sok a gerinctelen tanácsadó, hanem azért mert sok a szakmailag semmilyen felkészültséggel nem rendelkező tanácsadó. Szóval ha csak nincs egy tőzsde/pénzintézetek vagy hasonló szakos diplomád, esetleg a nemzetközi Bankárképzőnél elvégzett diplomád, egész egyszerűen nem vagy kompetens. Egy sima közgazdász alapképzésben sem tanítják meg olyan mélységekig ezt a szakmát, hogy az ott szerzett tudás ennek a szakmának a gyakorlására alkalmassá tegyen. Sajnos a tanácsadók 80%-a ilyen, hogy lelkes, tényleg adni szeretne az ügyfélnek és segíteni de sajnos hiába minden igyekezet mert nem sokkal jobban ért hozzá mint az ügyfél. Sajnos...
2010. febr. 24. 11:45
13/13 anonim válasza:
Tegnapi 22,57-es vagyok. Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Persze hogy hiszel benne hogy profi cégnél dolgozol. Ezt másképpen nem lehet csinálni ezért szervezik azt a sok fejtágítást. Ők anyagilag még jobban vannak motiválva hogy te jó legyél. Pszihológia az egész és máris egy sikeres csapat tagjának érzed magad meg hogy tiéd a világ és minden szép és jó. De majd tapasztalsz.
Ne haragudj érte nem bántásképpen mondtam, ezen a fázison amiben most te vagy sokan átestünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!