Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ingatlan ajándékozás által...

Ingatlan ajándékozás által van tulajdonomban, nem rég lettem nagykorú, nagypapám él a házban, engem elzavar, és egy új élettársával használja, aki kicseréltette a zárat, hogy ne juthassak be, mert pár napja összekapott velem. Mi a teendő?!

Figyelt kérdés
Az ingatlan teljes egészében a nevemen van, nincs haszon élvezeti jog, sem semmi. 1 éves koromban íratták a nevemre, persze laktam is a házban, de voltak olyan periódusok, amikor elzavartak engem. Anyukám beleegyezett, hogy a nő lakcíme ez legyen, amikor még ő rendelkezett a dologgal. Kijelethetem innen? Egyáltalán lehetséges az, hogy elzavarhassanak jogosan az ingatlanomból?

#ingatlanjog #kijelentkkeztetés
2017. aug. 5. 19:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy pontosan milyen a viszony a nagypapáddal, de nagyon fontos, hogy ne tudjanak élni az elbirtoklás lehetőségével.

Először is egy tértivevényes levélben fel kell őket szólítani a távozásra. Ezzel igazolod majd a bíróság előtt (ha kell), hogy te törekedtél a birtokbavételre.

A nőt bármikor kijelentheted, valamikor pár éve változtatták meg az erre vonatkozó törvényt.

Egy földhivatali szemlével ellenőrizheted, hogy tényleg a tied-e az ingatlan. Érdemes bemenni emiatt, nem kerül pénzbe, de tudni kell a pontos címet vagy helyrajziszámot.

Ha meggyőződtél róla, hogy a tied, akkor lehet bármi következő lépésben gondolkodni. Nem fenyegetőzés, és semmi rongálás, hanem jogi úton.

Az egyetlen, ami miatt aggódhatsz, hogy az élettárs majd hivatkozik arra, hogy már hosszú évek óta (15+) ők tartják karban az épületet, ezzel jogosultak lettek az elbirtoklásra is.

2017. aug. 5. 20:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Természetesen minden ellenőrizve van, ezért mertem a kérdés feltételekor kijelenteni, hogy saját tulajdon. A szüleimmel más háztartásban éltem 6 évig, utána én nagyszüleimmel éltem, 4 éve nagymamám elhalálozása után költöztem vissza a szüleimhez, az élettárs másfél éve tartózkodik az említett ingatlanban.
2017. aug. 5. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Fordulj ügyvédhez!
2017. aug. 5. 22:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor a lényeg, hogy mihamarabb állj neki intézni, ne bukj el egy házat azért, mert az élettárs úgy akarja...
2017. aug. 6. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!