Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valaki ad nekem vmit én...

Ha valaki ad nekem vmit én meg adok neki pénzt akkor az kölcsönös ajándékozás?

Figyelt kérdés

Tehát nincs áfa meg ilyenek?

Másrészt meg ha pénz nélkül cserélünk pl ad egy biciklit egy láncfűrészért cserébe akkor az is adóköteles és azt kell mondani h kölcsönösen megajándékoztuk egymást?

2017. febr. 18. 16:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Senkit sem érdekel, hogy a biciklidet kicseréled valakivel egy láncfűrészre. Ha meg pénzt adsz valamiért, az vásárlás, de magánszemély használt cucca szintén senkit sem zavar. Nem számol senki áfát meg lófüttyöt, amikor megveszed a Józsi használt videókártyáját.
2017. febr. 18. 16:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha te adsz valakinek ajándékba pénzt, akkor az illetőnek ezt az ajándékot le kell adózza (ami több, mint kifizetni az áfát..).
2017. febr. 19. 10:55
 3/4 A kérdező kommentje:
komoly? nemá... :(
2017. febr. 19. 12:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Ajándékozni lehet pénzt adózás nélkül is, ha szoros kapcsolat van az ajándékozó és az ajándékozott között pl. fia, lánya, testvére stb.
2017. febr. 19. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!