Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki lehet jönni 20. 000 Ft-ból...

Ki lehet jönni 20. 000 Ft-ból 1 hónapra? (Étel) Ha igen, hogy?

Figyelt kérdés
Ha lakbért, rezsit satöbbit kivonom ennyi marad egy hónapra kajára.

2017. aug. 5. 17:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%
Én megpróbáltam leírni tételesen, egy olcsóbb étrendet, ami nem szemét, de kitöröltem a válaszomat... rájöttem, hogy napi 700 Ft-ból nem lehet összerakni. Ha minden nap 2 zsömlét reggelizel, már 1200Ft, minden nélkül. Mellé még mondjuk veszel legolcsóbb margarint, mondjuk 300-ért, ami elég egész hónapra. Vacsorára ugyanez, elment 3000 ft. Marad 17000, ebédre, 30 napra. Napi 500Ft... max kínai büfében menüre elég, vagy 2 pizzaszeletre. Ha otthon főzöl, akkor sem túl sok, bár úgy lehet kicsit kalkulálgatni.
2017. aug. 5. 17:24
 2/14 anonim ***** válasza:
57%

Ha tudsz főzni, akkor igen. Veszel alapdolgokat: Lisztet, búzadarát, tojást, olajat, rizst, száraztésztát, hagymát, cukrot, sót, paprikát.

Olcsón összeállítható ételek pl. tojásos nokedli, krumplistészta, grízes tészta, szárazbabfőzelék, cukorborsó főzelék, krumplifőzelék, kakaós palacsinta, resztelt máj. (fagyasztott csirkemájból) Most nyáron még egy lecsót is olcsón kihozhatsz.

Figyeld a boltokban az akciókat! Ha zárás előtt mész, sok helyen olcsóbban adják a zöldséget.

Ha nagy adagokat főzöl, 3-4 napig van mit enned. A húsról le kell mondanod, a kenyeredre is csak a legolcsóbb margarint, párizsit teheted. Semmi nyalánkság, üdítő, gyümölcs se nagyon.

Rövid időszakot át lehet így vészelni. Hosszú távon egészségtelen és lélekölő.

2017. aug. 5. 17:42
 3/14 anonim ***** válasza:
57%

Ki lehet jönni - de tényleg ügyesnek kell lenni :-)

A legolcsóbb margarin a Lidl-s, Penny-s margarin 170-ért, 500 gr (light).

Csirkecomb farrésszel a Tescoban pl. ezen a héten is 350 ft/kg - fokhagymával megsütve isteni finom :-)

Pennyben a dobozos krumplipüré por (3 zacskó van benne), 320 ft. Egy evésre egy embernek elég egy zacskóval. Virsli kilós Lidl-ben, Pennyben 450 ft. Paprika, cukkini, paradicsom, stb most olcsó.

Zacskós rizst is érdemes venni - abból is többször lehet főzni.

2017. aug. 5. 17:51
 4/14 anonim ***** válasza:
67%
A készételeket, porokat fejejtsd el! Ha krumplpürére vágysz, azt is inkább csináld meg: Fél kiló krumpli 100 Ft, 2 dl tej kb. 30 Ft, margarint meg ugye amúgy is veszel, abból 2-3 deka kell.
2017. aug. 5. 18:00
 5/14 anonim ***** válasza:
51%

Napi:

80 dkg csirkecomb 280 Ft

15 dkg rizs 35 Ft

3 tojás 90 Ft

2 szelet kenyér 20 Ft

fél kg zöldség 200 Ft

1 multivitamin 30 Ft

655 Ft naponta x 30 = 19650 Ft.

2017. aug. 5. 19:55
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

H. +K. menzás kaja + munkatársak hoztak kóstolót esküvőről = 2000Ft

Sz. Elfelejtettem enni = 0 Ft

Cs. 1kg csirkemell 1200Ft + kerti burgonya (solar sütőben elkészítve) = kb. 1250Ft

P. menüm 6 csöves kukorica + paradicsom, uborka (mind a tavalyi komposzton nőtt magától) = 0Ft

Mai menüm 1 pizzás csiga 160Ft, fél liter joghurt 210Ft, 1 liter tej 170Ft, zöldségek uborka, paprika, paradicsom = 540Ft

Ma főztem tejberizst durván 1,5kg +körtét is meg kéne enni kezd barnulni 3kg (kihívás elfogadva) = 300Ft ez a holnapi menü.

Fogyókúrázni a jövő héttől tervezek (zöldség, saláta és gyümölcsök, amíg el nem fogy = 0 Ft) 95-ből egy tízest jó lenne ledobni :)

2017. aug. 5. 21:15
 7/14 anonim válasza:
36%
érdeklődj, h az Élelmiszerbank nem oszt-e ételt a környéken, az sokat segítene
2017. aug. 6. 00:36
 8/14 anonim válasza:
36%
2017. aug. 6. 02:04
 9/14 anonim ***** válasza:
9%
Aki azt írta, hogy kakaós palacsinta meg tészta az biztos sokat ért az egészséges táplálkozáshoz. Nem gondol bele abba, hogy a liszt gyors inzulinreakciót vált ki és hamarabb lesz tőle éhes az ember. Ráadásul kevés pénz áll rendelkezésre itt nem az lenne a cél, hogy minél finomabb egészségtelen kajákat egyem az ember. Ha kevés pénz van kajára én tuti nem tápértékileg 0 lisztre költeném. Elsősorban basmati rizsre vagy barna rizsre de nem sima fehérre mert az rövidebb ideig laktat. Jól kifőzve kisebb adagokban elfogyasztva a leglaktatóbb. Sok fűszerrel tök finom. Zöldséget nem vennék mert aminek árulnak abban a vitamin kb 0. Túrót vennék még mert a fehérje az kell és a túró az lassú fehérje ami sokáig laktat. Talán még valami olcsó olajos magvakat a zsír miatt.
2017. aug. 7. 15:22
 10/14 anonim ***** válasza:

Na, látom, megint gyerekek játszóterévé vált a Gyakori - megtalálta a "lehúzóbanda" a kérdést.

Vagy mindenki milliomos itt a Gyakorin és "égő" olcsón kijönni a kajálásra? :-)

2017. aug. 7. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!