Mekkora összegtől adják el a tartozást behajtó cégnek?
Kb. 1000 Ft.
Szerintem lényegtelen. Ha céghez mennek, akkor (100)ezresével adják el a tartozásokat, és szinte mindegy, hogy egy-egy tartozás mekkora.
Olyan, hogy "behajtócég" nem létezik. Követeléskezelő létezik ugyanazzal a jogkörrel, mint az eredeti hiteleződ. (Tehát semmivel nem félelmetesebb pl. az Intrumtól küldött levél, mintha az eredeti hitelezőtől kaptad volna.)
Tulajdonképpen az engedményezés vagy faktorálás az polgárjogi szerződés, így amiben a felek megállapodnak. Akár egy száz forintos követelést is eladhatnak.
Eladhatják akár a 100 forintos követelést is, de vigyázz vele, mert igen súlyos behajtási költségek vannak.
Nekem volt egy 1 eurós tartozásom, és 32 eurót akartak behajtani...
Ehhez hozzátartozik az, hogy átutaltam nekik rögtön, hogy ne idegesitsenek, aztán rájöttem, hogy jogtalan volt a behjtásuk, visszautalták, ráadásul tévedésből kétszer, sőt ezt megírtam a behajtatónak is, és az is visszautalt 16 eurót...jó, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!