Ha van egy hamis adásvételi szerződés, hova fordulhatok?
1.- mikor örököltétek a lakást?
2.- mi van a Földhivatali bejegyzésben?
3.- ha igaz lenne, hogy kifizetett 20 évvel ezelőtt, de édesanyád pl. később hunyt el és a közjegyzői tárgyalás is később volt, akkor nem lehet az övé a lakás, mert az adásvételi hamarabb van, mint ahogy a közjegyző Nektek ítélte a hagyatékin.
4.- ha mégis 20 évnél régebben hunyt el édesanyád, akkor pedig 20 év alatt nem fizette ki senki az édesanyád által nem fizetett közös költséget?
Számomra nem kicsit zavaros ez a történet...
Köszönöm,hogy válaszolt.akkor megpróbálom érthetőbben leírni
Édesanyám 1992 ben húnyt el a lakást ketten örököltük öcsémmel.A tuéaldonlapon a mai napig ketten vagyunk tulajdonosok fele,fele arányban.Öcsém lakik azóta is a lakásban,én külön laktam édesanyám halála elött is,van saját lakásom.Most végrehejtás alatt van a lakás,és,hogy maradjon pénze gondolom azért kreáltak egy hamis adásvételi szerződést,vagy megállapodást,nem tudom pontosan,hogy ő engem kifizetett15-éve,tehát nekem semmi közöm.
Az ügyvédje hívott fel telefonon,tőle tudom.Kérsésem a következő lenne: Ha talált egy ügyvédet aki ebben benne van,hova fordulhatok,a másik a földhivatalba nem lett elküldve ez a papír úgy látszik oda már nem merték,tehát a fele tulajdon a nevemen van a mai napig.A végrehajtásról sem tudtam,mivel azt a régi címemre küldözgették,én meg onnan elköltöztem ár 20 éve,most tudtam meg,véletlenül,mivel gondnokság alá akarják helyezni,mert beteg,és itt derült ki ez az egész ügy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!