Internetes csalás áldozata lettem. Mikor kaphatom vissza a pénzem?
Figyelt kérdés
Netes hirdető oldalról szerettem volna egy okostelefont rendelni. A pénzt elutaltam a megadott számlára, de a kért telefon nem jött meg. Kértem, hogy küldje vissza a pénzt. Ez azóta sem történt meg, mindíg csak halogatta, hogy majd ekkor meg akkor stb. Már az elején belengettem neki, hogy feljelentem ha nem küldi vissza a pénzem, de próbáltam türelmes lenni. Az tette be a kaput, amikor már nem is tudom hanyadjára hívtam volna fel, hogy ugyan mégis mikor utalja már de egész nap jelentkezett. Másnap kaptam egy sms-t a számáról, hogy XY vagyok, ezt a számot tegnap vettem egy fiatalembertől. Én abban a pillanatban el is mentem feljeltést tenni. Mivel nem vagyok benne biztos, hogy tényleg az a neve, amit tudok (ami egyébként nem is egyezik a netes nevével) ismeretlen tettes ellen történt. Mikorra várható, hogy lesz ebből valami? A nő, aki felvette az adatokat nem mondott semmit, csak, hogy majd telefonon vagy levélben értesítenek. Bizonyítékként az átutalásról egy bizonylatot adtam át és mondtam, hogy az sms-ek megvannak amiket küldött és van a netes beszélgetésünkről egy screenshot de ezeket nem kérte. Az oldal üzemeltetőjének is írtam, hogy tiltsák le ezt a hirdetőt mert csaló és visszaírtak, hogy azonosították az illetőt, de semmi adatot nem írtak róla.2017. jún. 24. 13:07
21/24 anonim válasza:
Köszi a tudósítást, drukkolok, hogy megkapd a pénzt.
Remélem, azt azért megjegyzed, hogy vagy személyes átvétel (bár sok műszaki eszközt így nem lehet kipróbálni) vagy értékeléssel rendelkező eladótól, biztonságos oldalról vásárolj.
Még egy dolgot leírok, mert azt írod, nem vagy jártas az internetes vásárlásban:
SOHA ne vásárolj olyan weboldalról, ahol a "KAPCSOLAT"-nál CSAK EGY EMAIL CÍM VAN megadva. Ha reklamációd van, ebben az esetben szinte kámforrá válhat az illető. Mielőtt elutalod a pénzt valahová, ezt feltétlenül nézd meg.
22/24 anonim válasza:
Személyesen kell vásárolni, ahol eladókkal érintkezik az ember és meggyőződni a termékről tapintás, látás, hallás útján legyen az telefon, vagy bármi más áru, főleg, amennyiben nem egy kistelepülésen lakik az ember.
23/24 A kérdező kommentje:
Ha valakit érdekel: az ügy végkifejlete az lett, hogyan nő felvette velem a kapcsolatot és visszaküldte a pénzt. Ez nem most történt, még 2017-ben, mikor a kérdést kiraktam csak el is feledkeztem a dologról. 😊
2019. febr. 20. 19:29
24/24 anonim válasza:
Hurrá!!
Köszönjük a tudósítást - remélem, Te meg azóta jóval gondosabban vásárolsz az interneten :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!