Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Internetes csalás áldozata...

Internetes csalás áldozata lettem. Mikor kaphatom vissza a pénzem?

Figyelt kérdés
Netes hirdető oldalról szerettem volna egy okostelefont rendelni. A pénzt elutaltam a megadott számlára, de a kért telefon nem jött meg. Kértem, hogy küldje vissza a pénzt. Ez azóta sem történt meg, mindíg csak halogatta, hogy majd ekkor meg akkor stb. Már az elején belengettem neki, hogy feljelentem ha nem küldi vissza a pénzem, de próbáltam türelmes lenni. Az tette be a kaput, amikor már nem is tudom hanyadjára hívtam volna fel, hogy ugyan mégis mikor utalja már de egész nap jelentkezett. Másnap kaptam egy sms-t a számáról, hogy XY vagyok, ezt a számot tegnap vettem egy fiatalembertől. Én abban a pillanatban el is mentem feljeltést tenni. Mivel nem vagyok benne biztos, hogy tényleg az a neve, amit tudok (ami egyébként nem is egyezik a netes nevével) ismeretlen tettes ellen történt. Mikorra várható, hogy lesz ebből valami? A nő, aki felvette az adatokat nem mondott semmit, csak, hogy majd telefonon vagy levélben értesítenek. Bizonyítékként az átutalásról egy bizonylatot adtam át és mondtam, hogy az sms-ek megvannak amiket küldött és van a netes beszélgetésünkről egy screenshot de ezeket nem kérte. Az oldal üzemeltetőjének is írtam, hogy tiltsák le ezt a hirdetőt mert csaló és visszaírtak, hogy azonosították az illetőt, de semmi adatot nem írtak róla.

2017. jún. 24. 13:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

jogiforum.hu/aprodcsalas

A rosszindulatú megjegyzésekkel meg NE törődj!

2017. jún. 25. 11:26
 12/24 anonim ***** válasza:
38%

"a rendőrségen mondta a hölgy, hogy a kormányhivatalban lehet kérni ilyen esetben valamiféle kártérítést"

Micsodaaaa?

Hogy az én adóforintjaimból az idiótákat kártérítsék???

Ez már mindennek a teteje!!!

2017. jún. 26. 14:58
 13/24 anonim ***** válasza:
10%
12 esnél a pont
2017. jún. 26. 22:00
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
tegnap 14:58Telefon vásárlásra elbukott pénz miatt nem fog a kormányhivatal segélyt adni, az tuti. Sokkal komolyabb élethelyzetekbe jutáskor segítenek. De akkor sem a kár teljes nagyságával.
2017. jún. 27. 00:40
 15/24 A kérdező kommentje:
Akitől csak annyira futja, hogy idiótázni tud, kérem ne szóljon hozzá. Köszönöm.
2017. jún. 28. 22:57
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Én azért nem írnám le ilyen könnyen a rendőrséget, csak nem így működik ahogy elsőre gondoljuk.

Igaz ez még az internet korszak előtt volt, de 25 éve nekem ellopták a Simsonomat. Mindenki azt mondta, keresztet vethetek rá, de én mégis feljelentést tettem. Semmi mást nem tett az unott előadó, csak felírta az adatokat. Név, cím,telefonszám, típus, motorszám, alvázszám, majd elhajtott a francba.

2 hónappal később beidéztek, hogy lebuktattak egy bandát, tele volt a pincéjük lopott cuccal, még egy simson is volt ott, megnézték az alvázszámot, s egyezik az ennyimmel, vigyem el a francba, mert ők nem tudják hol tárolni.:))

Szóval bármi megtörténhet, max. az esély kicsi rá. Sose tudhatod, hogy valami dilettáns rendőrbe, bűnbánó szélhámosba futsz e bele vagy bármibe s mi lesz a végeredmény. Nagyon jól tetted, hogy feljelentést tettél amúgy sajnos senki se tudja, mikor lesz eredmény és főleg, hogy lesz e. Én csak azt tudom, hogy ha nem tettem volna feljelentést, mert hittem volna a sok vészmadárnak akik szerint soha többé nem látom, akkor hiába találja meg anno a rendőrség a motoromat, soha se kaptam volna vissza.

2017. júl. 1. 12:10
 17/24 A kérdező kommentje:
Ezidáig nem kaptam visszajelzést a rendőrségtől, de gondoltam is hogy lassan őrölnek a malmaik. Majd még megírom, ha lesz fejlemény. Nekem is van sztorim ilyen esetről. Ismerősömtől és még jópár osztálytársától lopták el a telefonjaikat az öltözőből, miközben órán voltak. Ugyan évekkel később, de meglett a telefonja és a rendőrség visszajuttatta neki. Köszönöm a válaszokat, aki értelmesen írt ment a zöld kéz.
2017. júl. 2. 21:08
 18/24 A kérdező kommentje:
Tegnap felhívott yki a rendőrségtől, hogy küldjem el emailben neki, ami kezemben van "bizonyíték", amit aztán meg is tettem. Még nem kerítették kézre az illetőt, de örülök, hogy legalább foglalkoznak vele.
2017. júl. 5. 18:09
 19/24 anonim ***** válasza:
ez jó hír. de az is lehet találtak valamit s egyeztetnek.
2017. júl. 5. 21:18
 20/24 A kérdező kommentje:
Emberek! Múlt hét csütörtök behívattak a rendőrségre. Megtalálták és kihallgatták az illetőt, akinek a számláján landolt pénz. Valami pszichológiai betegségekkel küzdő nő, aki már x évet ült börtönben különböző okoknál fogva. Egy nőről van szó, bár én úgy tudtam végig egy férfival beszélek (Telefonban hang alapján gondoltam) Sztem a nő csávója lehetett az, akivel akkortájt mentek szét. Ez egyértelműen nem derült ki, kicsit zavaros számomra a dolog, de nem is ez a lényeg.Hanem, hogy a nő elismerte, hogy megkapta a pénzt, de azt mondta, hogy ő nem hirdetett semmit a neten, tehát nem bűnös. A kárt viszont hajlandó megtéríteni. Felajánlották, hogy egy "békéltető beszélgetés" keretén belül közvetítő segítségével megbeszéljük a dolgokat a nővel személyesen. Én ebbe nyilván nem mentem bele, mert nem akarok egy pszichológiai eset bűnözővel találkozni és beszélgetni. Miután végeztünk, mondta a rendőr, hogy elküldi az iratokat a bíróságra, aztán majd értesítenek, nyilván időpontot nem tudnak előre. De azért örülök, hogy valamiféle előrelépés történt az ügyben, talán egyszer meg is térül a kár, a remény hal meg utoljára ugye. :) Ez azoknak is üzenet, akik hasonlóan megjárták mint én, hogy ne hagyják annyiban, sose lehet tudni, mi lesz. Majd jelentkezem, ha lesz fejlemény :)
2017. szept. 26. 00:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!