Használt ruha vásárlás! Pénz vissza fizetés követelése?
Sziasztok ! Olyan kerdesem lenne hogy eladtam a 8 hónapos kisfiam ruháit egy facebookos csoportban. A vásárló kérdezte hogy milyenek a ruhák ??? Nagyon szép állapotuak..nyilván 2-3 hónap használata látszik rajta de tényleg gyonyoruek voltak a ruhák. Egy két gyerekes anyuka vásárolta meg előre utalás után. 10000ft-ot küldött nekem. Én álltam a futar felét.Ma kapta meg a csomagot és azt mondta hogy neki ez nem felel meg mert bolyhos. És kéri vissza a pénzt ! Mondtam neki hogy szép allapotuak a ruhák!!! Azt mondta hogy neki nem felel meg ! Elkezdett fenyegetőzni hogy ha nem
Küldöm vissza akkor megy a rendőrségre meg hogy az édesapja rendőr kapitány a testvére pedig fogyasztóvédő és hogy én nem adtam neki számlát...Mondtam hogy nem küldöm vissza a pénzt csak úgy ha ő fizeti a futárt és utanvettel küldi mert akkor ha vissza hozza a futar előtte kibomtom és megnézem hogy olyan allapotuak-e a ruhák mint ahogy elküldtem ! Azt mondta neki ez így nem felel meg ! Küldjem előre a pénzt ahogy ő! Mondtam hogy akkor nyugodtan menjen hétfőn oda ahova szeretne ( rendőrség)
Szerintetek mi lesz ebből ???? Én felajanlottam hogy vissza veszem ! Így mit tud csinálni ???
Ahogy érzem, neked mindig igazad kell legyen.
Nem ajánlottad fel, hogy visszaveszed, te a feltételeket próbáltad diktálni rögtön.
És még nekünk sem ismerted el, hogy bolyhos, csak mondod a magadét...
Visszavenni sem vagy köteles, mert nem vagy kereskedő/bolt.
Számlát sem kell adnod a fentiek miatt.
A saját megunt holmijaidat nyugodtan árulhatod.
Feljelentést is hiába tenne, látta a ruhákról a képet, elfogadta azért az árért azt az állapotot, nem csaptad be.
A fogyasztóvédő testvére meg végképp nem jöhet képbe, semmi köze az egészhez se a testvérnek se a fogyasztóvédelemnek.
1. számlát nem kell adnod, nem kereskedő vagy, hanem magánszemély
2. így fogyasztóvédelemnek ehhez semmi köze
3. és mivel átverés nem történt, így a rendőrségnek sincs hozzá köze
"Küldjem előre a pénzt ahogy ő!"
Lehet hogy pont ő akar téged átverni. Visszautalod a pénzt, aztán nem jönnek meg a ruhák. Gyanús ha valaki agresszívan fenyegetőzik.
Tartsd magad ahhoz hogy jutassa vissza hozzád a ruhákat és te pedig visszautalod neki a pénzt.
szerintem, írd ki abba a facebook csoportba a sztorit, tuti van még legalább 5 ember, akit átvert vagy akart
jelentsen fel, max kiröhögik, mivel ez polgári peres ügy
"akkor ha vissza hozza a futar előtte kibomtom és megnézem"
Ilyent ne ajánlgass, mert ilyen nincs!
Máskülönben meg helyesen jártál el, hogy felajánlottad, hogy visszaveszed. Jogilag nem lennél köteles, de ha látják a vevőid, hogy nem vagy rugalmas, máskor lehet, hogy nem vennének tőled semmit.
A pénzvisszaadás úgy működik, hogy a vevő a saját költségén küldi vissza a reklamált árút. ha nem küldi vissza, jogszerint reklamáció sincs.
Ez nem rendőrségi ügy pénzért árút kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!