Ha külföldön élek de néha vásárolgatnék magyar oldalakon pl Vatera meg stb akkor hogyan tudok legegyszerűbben fizetni?
Nincs jó megoldás. Nyiss magyar számlát, nincs semmi költsége ha olyat nyitsz ami 0 számlavezetési díj és bankkártyát se kérsz hozzá.
Innen meg tudsz utalni a saját számládra időnként:
"Átutalgatni nem fogok bankon keresztül mert az nem éri meg és macerás is."
Miért is? Nyitsz egy olcsó net számlát (vannak olyanok, ahol ingyenes a korlátlan számú utalás), ráteszel mondjuk 50 vagy 100 ezer ft-ot és abból elvagy egy darabig, ha párszáz ft-os termékeket rendelsz.
"Magyar lakcímre rendelgetnék...
Otthoni rokonom nincs aki utalgatni tud."
Akkor hogy tudnád megoldani a rendelt termék átvételét? Ugyanis a posta a 2,4 cm-nél vastagabb küldeményeket már csak ajánlottan, illetve most már csak csomagként kézbesíti. Akkor ki veszi át?
Bank... nézd meg ezt, hátha ez megtetszik - ez másfajta bank.
Utolsó: Hogyan működnek ezek a net számlák? Ez ígéretesnek hangzik. Persze az ingyenes dolgokban nem hiszek, ők miből élnek? Úgy értem hol veszik le a jutalékot?
A lakcím dolgot eldramatizáltam (szándékosan): a lényeg, hogy nem akarok otthoni rokonokra támaszkodni és nyűgöt okozni nekik a néhai rendelgetéseimmel, illetve még rokonnak sem szeretek pénzzel tartozni. Amit megveszek azt én szeretném kifizetni, anyám/apám max átveszi és ideadják mikor néha haza látogatok. Ez így leírva hosszabb, ezért egyszerűsítettem a kérdés feltevésekor. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!