Ti mennyi zsebpénzt adnátok ebben az esetben?
A fiam bentlakásos iskolába fog járni.
Mennyi pénzt adjak neki minden héten?
Szeretném ha mindig fix összeget kapna, így aztán majd mindig be fogja tudni osztani.
Tehát hétfő-péntekig van ott.
Amit NEM ebből kell hogy fizessen:
- buszjegy
- ebéd
- hétvégi szórakozás
- öltözködés
- lakhatás
Tehát ebből a pénzből csak a reggeli-vacsorát kellene fizetnie és az egyéb dolgait.
Ti mennyit adnátok neki hetente?
Nem etetik az iskolában? Szégyen!
1000,-
Egyen a menzán.
Bentlakásos iskola.
Nem vagyunk Magyarországiak.
Nálunk iskolában nem kapnak enni.
De mint mondtam ebédre való 5x kaját minden héten kapni fog...
Annyit eszik, mint egy hozzá hasonló fiatal kamasz.
70 kg, nem eszik sokat.
De hát nem ez a lényeg, hanem hogy mennyi pénzt adjak neki?
1000 forint az semmire sem elég.
Ha azt nézzük hogy egy péksüti 150-300 ft.
Az árak megegyeznek nálunk a Magyarországi árakkal.
Egyéb alatt arra értettem ha elakar menni egy fagyira, vesz gyümölcsöt, esetleg egy szál virágot egy randira,esetleg kifogy a fogréme, vagy vesz valami apróságot.
Köszönöm.
Hát én őszintén szólva úgy átváltva havi 5 ezerre gondoltam, amiből fokozatosan mindig betudja szerezni a kifogyott dolgait. Pl az egyik héten kell egy sampon, a másikon egy dezodor, a harmadikon 2 füzet stb
És így minden héten betudná szerezni amire szüksége van és marad enni-inni valóra is.
Ha egy péksüte 225 Ft, akkor 22 (munkanap) * 2 (reggel/este) * 225 (péksüti ára) = 9900 Ft (kétszer annyi, mint amennyit elsőre gondoltál), és akkor csak 1-1 péksütit evett reggelire/vacsorára, ez alapján szerintem valahol az alapgondolatod négyszeresével (20 ezer) számolhatnál alsó hangon, és akkor nem élne nagy lábon.
Nyilván ha úgy vagytok eleresztve, hogy ezt nehezen engedhetitek meg magatoknak, akkor nem adsz ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!