Melyik idegennyelvre van a legnagyobb kereslet manapság? A kínai és a norvég keresettek?
Mellette már beszélek felsőfokon angolul, németül.
Jelenleg jogot tanulok, illetve egy másik egyetemen adóigazgatási szakirányon végeztem.
Már miért lenne hihetetlen?
Kéttannyelvű gimnáziumba jártam 5 évig, ott szereztem a két felsőfokút.
Közigazgatás-szervezőként végeztem tavaly az NKE-n, azon belül adóigazgatási szakirányon végeztem.
Jelentkeztem jogra, ahová rengeteg tárgyat beszámítottak, így 4 év alatt végezhetek 5 helyett.
Jog mellett pedig dolgozom, mivel az csak levelező nekem. Nem könnyű, de az első évemen túl vagyok.
Az pedig, hogy még ezek után is szeretném tovább képezni magam, nem értem miért annyira elképzelhetetlen a számodra, kedves első.
Én még életemben nem láttam norvég nyelvi igényt kérő munkát. Főleg, mert gyakorlatilag az összes norvég (corporate környezetben) nagyon jól beszél angolul.
Én inkább úgy közelíteném meg a kérdést, hogy mi egészíti ki jól a végzettséged és a munkaköröd. A jogot kb. semmi, mert szinte csak MO-n használható, multi környezetben pedig az angol a munkanyelv, ami már van. Az adóigazgatáshoz nem értek, de ha te igen gondolkozz ezen a kérdésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!