Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyiből jön ki egy ember...

Mennyiből jön ki egy ember táplálékellátása egy hónapban?

Figyelt kérdés
2017. máj. 14. 11:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó, meg egészségtelenis. Hol vannak a vitaminok?
2017. máj. 14. 16:24
 12/26 A kérdező kommentje:
A húsban van B-vitamin, a rizsben is sok a B-vitamin.
2017. máj. 14. 16:40
 13/26 A kérdező kommentje:
A zöldségben mondjuk van C-vitamin. De miért egészségtelen ez az étrend? Esetleg a zsírok hiánya miatt?
2017. máj. 14. 16:41
 14/26 anonim ***** válasza:
77%
Tök jó, kár, hogy nem csak b vitaminra van szükségünk
2017. máj. 14. 16:41
 15/26 A kérdező kommentje:
A #10-es szerintem egy jó étrendet vázolt fel. Gazdaságos, a vitaminokat lehet tablettákkal (pl.: Centrum, Actival) helyettesíteni (lassan felszívódóval).
2017. máj. 14. 16:43
 16/26 anonim ***** válasza:
79%

3 eves gyerek:

Reggeli pl tejital es zabkasa

Tizo gyumolcs/gyumolcsle

Ebed pl tojasleves csirkeporkolt

Uzsi pl joghurt sajt zoldseg gyumi kenyer

Vacsi pl tejberizs es tejital

Nasik neha keksz,turorudi

Elvileg rém olcsonak tunik, mégis kétnaponta megy el kb 3000 ft ezekre.

Az havi szinten kb 45 ezer Ft.

Es akkor nem evett kacsát halat, nincs benne a kieg.vitamin, nincs peksüti, cukor csoki, dinoszauruszos ripp ropp, halrudacska, kagylo, polip :)etterem, fornetti, pattogatott kukorica

2017. máj. 14. 17:17
 17/26 A kérdező kommentje:
Hát jó persze, de mondjuk (azt elfelejtettem kiírni) nem kisgyerekre gondolok, hanem felnőtt ember ellátására (18 feletti), mert nyílván egy gyerek (fejlődő szervezet) sokkal több odafigyelést idényel a táplálkozás tekintetében is, és több kiadást is.
2017. máj. 14. 17:23
 18/26 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de egy felnőttnek is szüksége van normális kajára, nem csak egy gyereknek, legalábbis én nem akarok 45-50 évesen szívrohamot vagy csontritkulást vagy hiánybetegségeket
2017. máj. 14. 17:27
 19/26 anonim ***** válasza:
68%

Akkor amit kérdezel az nem táplálékellátás, hanem nélkulozés.

A gyumit zoldseget pl nem helyettesiti vitamin ezert is irják rá, hogy etrendkiegeszitők.

Ha nem számit az életminőség/energia, élettartam, lehet beszélgetni párizsirol is kenyérrel, reggel egy kis víz, este egy feles :)

2017. máj. 14. 17:47
 20/26 A kérdező kommentje:
Azért is rá kell írni, mert valaki azt hiszi, vagy hieti hogy hettesíti a táplálkozást vele. Nyílván a gyümölcsökben vannak enzimek is, meg sok ásványi só (kálcium, foszfor, magnézium), de a vitamin tekintetében lehet helyettesíteni a gyümölcsöket. (Tehát a gyümölcsök azért jobbak, mert nem csak vitamin van bennük, hanem jó sók, enzimek, polifenolok...stb) De ha csak a vitamint nézzük, ugyanúgy pótólható a vitamin a tablettával (kivéve a zsírban oldódókat(A,E) a D3-vitamint lehet pótólni tablettával, mivel az egy hormon. De a vízben oldódókat lehet pótólni tablettával, porral). Szerintem. :)
2017. máj. 14. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!