Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon miért tojik rá...

Magyarországon miért tojik rá az egész társadalom hogy a segédmunkások nyomorognak?

Figyelt kérdés

valahogy úgy érzem nálunk össztársadalmi elvárás hogy dolgozz éhbérért és rohadtul senkit nem érdekel hogy élsz meg a fizetésnek nevezett kis pénzösszegből.

ha keveset keresel, még lakni se nagyon tudsz sehol, anyuval élhetsz, esetleg max. egy szobát bérelhetsz, rosszabb esetben még szobatársad is lesz.

miért ignorálja ezt a komplett magyar társadalom?

2017. ápr. 28. 15:33
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
71%
2017. ápr. 29. 09:47
 32/34 anonim ***** válasza:
22%
muhahaha
2017. ápr. 29. 15:58
 33/34 anonim ***** válasza:
59%

A kúrmánypropaganda és a média hatása. A hatalmi elitenk és a politikusoknak az az érdeke, hogy legyen minél nagyobb ellenségeskedés, klikkesedés az országban, az autós utálja a kerékpárost, a cigány a magyart, a melós a vállalkozót, a kék a zöldet stb. Abból jön a profit, akkor lehet jól halászni a zavarosban, ha minden érdekcsoport egymásnak uszul. Hogy miért? Mert akkor nem fenyegeti őket az a veszély, hogy a nyomorba taszított lakosság egységesen fellépne ellenük. Mégis ennek a pár tucat gazembernek miféle esélyei vannak több millió felbőszült ember ellen? Semmi. Ezért kell mesterséges ellentétek szításával egymásnak ugrasztani mindenkit.

Ha tehát a segédmunkás nyomorog, a társadalom többi része kineveti, és örül, hogy nem ők nyomorognak...még.

2018. aug. 27. 02:52
 34/34 anonim ***** válasza:

Az egész mosléktársadalmi felfogás erről szól.

Csak te, te, és te, a többiek az szemét, le kell nézni őket, ki kell fosztani, aztán beléjük kell rúgni.

A felsővezetőink a Parlamentben szintén ezt csinálják, az átlagember látja, milyen jól profitálnak az emberek kollektív leszarásából, naná hogy ő is ezt fogja utánozni.

Manapság ez dívik, a "felfelé nyalj, lefelé taposs" felfogás.

És az egésznek a segédmunkások isszák a levét, mert ők vannak legalul ugye.

"Szerezz már építkezésre segédmunkást Budapesten napi 10e alatt. Úgy röhögnek ki, hogy fel kell őket locsolni."

Aha, aztán majd jól nem fizetik ki őket, ha úri kedvük úgy diktálja. Mégis hová mehetne a segédmunkás? Ha bírósághoz fordul, őt fogják elmeszelni feketemunkáért, a megbízó meg röhög a markába.

"Az osztrák segélyen élősködve annyira közöd nincs a magyar viszonyokhoz, hogy hihetetlen..."

Nyilván aki pontosan ezért menekült ki külföldre, mert mindenki beletörölte a sáros csizmáját, annak semmi fogalma nincs a magyar viszonyokról...

Te se leszel már hülyébb, ne aggódj. Kaptad a piros kezet.

"Mert egy segédmunkás egy semmi hasznos tudással nem rendelkező valaki, aki pont jó arra, hogy téglát pakoljon, vagy árkot ásson."

És szerinted csak annak van értéke, amihez tudás kell?

Ha így van, mit keresnek a politikusok a Parlamentben, mire kapják a milliós fizetéseiket?

Hogy hazudozzanak és elszedjék az adófizetők pénzét? Ehhez aztán irtó nagy tudás kell...

Tudod kisapám, a segédmunkásnál nem a tudást fizeted meg, hanem hogy valaki hajlandó is lesz kikeverni a maltert, felrakni a falat, kiásni az árkot. Puszta elméleti tudással ezeket te soha az életbe meg nem csinálod. Őrájuk ugyanúgy szükséged van, hiába is állítod az ellenkezőjét.

"(ha ez nem tetszik nekik, üljenek be az iskolapadba és tanuljanak)"

Ja, aztán szerezzenek egy olyan diplomát, amivel mehetnek burgert forgatni a Mekibe.

Egyik aljameló helyett kap egy másikat, cserébe elpisál 5 évet az életéből egyetemre. Bomba ötlet, kisapám, jú ár ö fakin dzsíniösz!

Te is kaptad a piros kezet.

"a sehonnai segédmunkásért, akinek max 8 általánosa van, arra azt mondom csinálják is a kulimunkát kis pénzért, mert az a munka ennyit ér."

Azt a munkát is el kell végeznie valakinek. Ha a szemét segédmunkás nem keverné a maltert, nem rakná a falat, neked miből lenne házad?

Ha a kukás nem vinné el a szemetedet, akkor a saját szarodba fulladnál bele.

Ha a buszvezető nem vezetné a buszt, te hogyan járnál munkába? Ja tudom, autóval. És mit gondolsz, honnét lenne autód, ha a futószallag mellett nem robotolna senki?

Úgyhogy kicsivel több tiszteletet, édesapa. Neked is ment a piros kéz.

"hányszor kell neked még elmagyarázni neked, hogy BP-en kb senki nem keres 100e forintot?"

Nagyon is sokan vannak, akik nettó 100 ezerből jönnek ki egy hónapban, attól hogy a tévé nem mutatja őket, mert Orbánisztán jobban teljesít ugye.

"Inkább az a nevetséges bazsi, hogy 2 regről beszélgetsz magaddal, ráadásul a GYIK-ot veszed alapul.."

Hogyne, Balázska egyszemélyben mindenki, aki szerint az emberek keveset keresnek Magyarországon, biztos én is a Balázska vagyok! Bármit, csak be ne kelljen ismerni, hogy igaza van...!

Senki nem a GYK-t veszi alapul, hanem a való életet. A saját munkahelyét például.

"Balázska!

Tegnap a politika rovatban,még a Fideszbe akartál belépni és 2-3 milliót akartál keresni."

Unjátok már meg ez a Balázskázást! Az első 500 alkalommal se volt vicces.

"Azért tanultam 16 évet, tanultam nyelveket és dolgozom néha 12-14 órát, hogy utána te, semmihez nem értő csicska megcsináld a kuli melót helyettem."

Akkor tán meg kéne fizetni, nem? Normálisan, nyugati színvonalon!

Nem pedig folyvást beléjük rúgni, aztán cirkuszozni, ha kimegy Németbe.

Kaptad te is a piros kezet.

"Ezzel szemben jelenleg mérnökként heti 40-órás munkarendben vagyok (de inkább 50 óra), napi 2-3 órám elmegy utazásra, dög fáradt vagyok, nincs se kedvem, se erőm sportolni, lerobbantam, albérletet nem bírok fenntartani mamahoteles lettem ismét, csajozásra sem telik..."

Ha te mérnökként 124 nettót keresel, akkor valamit nagyon nagyon nagyon rosszul csinálsz...

Vagy az itteni GYK-s megmondóemberek kamuznak nagyokat, mikor nagy pofával harsogják, hogy mé' nem mész mérnöknek, havi félmillát keresnek tisztán...

"De, te vagy. Nincs még egy hozzád hasonló gyengeelméjű."

Neked mindenki "gyengeelméjű" aki kérdést merészel kiírni a szar keresetekről?

Ha nem tetszenek az ilyen témák, akkor NE kommentelj hozzá, eredj át mondjuk az Ezotériába.

"ha komolyan gondolod ezt a hülyeséget miért nem mész egy politikai fórumra? Hajrá, jövőre választások, itt lenne az ideje, hogy tegyél az elveidért "

Mutass 1 olyan pártot, aki a saját érdekei helyett az átlagember érdekeit képviseli. Csak EGYET. Jó keresgélést.

"(csak takarodj már innen mert rohadt idegesítő vagy)"

Te is az vagy, hogy folyamat itt trollkodsz. Kaptad is a piros kezet.

"muhahaha"

Igen, idiótáktól többet nem is vártam. Piros kéz.

2019. okt. 3. 01:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!