Magyarországon miért tojik rá az egész társadalom hogy a segédmunkások nyomorognak?
valahogy úgy érzem nálunk össztársadalmi elvárás hogy dolgozz éhbérért és rohadtul senkit nem érdekel hogy élsz meg a fizetésnek nevezett kis pénzösszegből.
ha keveset keresel, még lakni se nagyon tudsz sehol, anyuval élhetsz, esetleg max. egy szobát bérelhetsz, rosszabb esetben még szobatársad is lesz.
miért ignorálja ezt a komplett magyar társadalom?
azt a kommentet nem én írtam!
csak neked mindenki Balázska akinek nem tetszik a magyar kapitalizmus.
Bazsi én egyetemen tanulmányaim mellett dolgoztam 3 helyen is.
Építkezésen segédmunkásként 750Ft/h, 10-12 órában toltam, heti 3 napot (havonta durván nettó 90 000Ft), egyetemen takarítottam havi 20*1 órára 10 000Ft-ot kaptam, nyaranta lakhelyemtől 7km-re egy benzinkúton dolgoztam 24 órás munkarendben napi 6500-ért.
Ezen kívül volt ösztöndíjam is, bár nem valami sok legkevesebb 2700Ft, legtöbb 11 400Ft.
Olcsó kollégium, a főzést beosztottuk, sok netezés és gamelés, relatíve olcsó bulizás és csajozás...
Ezzel szemben jelenleg mérnökként heti 40-órás munkarendben vagyok (de inkább 50 óra), napi 2-3 órám elmegy utazásra, dög fáradt vagyok, nincs se kedvem, se erőm sportolni, lerobbantam, albérletet nem bírok fenntartani mamahoteles lettem ismét, csajozásra sem telik... Mindezt havi 124 000-ért!
Bazsika részemről pont, hogy a segédmunkás korszakomat sírom vissza! Miért is kéne sajnálnom őket?
mérnökként 124 nettó?
az elég meleg.
amúgy ne búslakodj minden 2. felnőtt a szüleivel él Magyarországon mert az albérlet luxuscik..
"Azért tanultam 16 évet, tanultam nyelveket és dolgozom néha 12-14 órát, hogy utána te, semmihez nem értő csicska megcsináld a kuli melót helyettem."
Grat, ha neked 16 év kellett egy jó szakmához. Látszik h miért szólogatsz be, 16 év után egy betanított majom reflexből visszamondja az anyagot, semmi IQ kell hozzá, azaz kanapésegg.
A 124 ezres egyetemistának: Lehet, hogy "régen" azért fizettek meg jobban mert féken volt tartva a neoimperializmus ..?
Balázs, ne legyél már idióta...
Általános iskola 8 év, gimnázium 4 és egyetem 4. Tudom, hogy ez neked nagyon idegen, mert még érettségid se nagyon van, de remélem azért még 3 számot össze tudsz adni...
ő hogyhogy ennyit keres mérnökként?
megint bukott az elméleted hogy milyen csodajól keres Magyarországon az aki tanult valamit.
egyébként nem én vagyok a 17 % os!
De, te vagy. Nincs még egy hozzád hasonló gyengeelméjű.
A másik válaszolóról meg semmit nem tudok, így elég nehéz megmondani, hogy miért keres ilyen xarul. Lehet zsákfaluban környezetmérnök. Akkor akár vissza is mehetne a benzinkútra. De az is lehet csak költöznie kéne és megduplázhatná vagy triplázhatná a bérét.
Nem én vagyok!
Csak nektek mindenki Balázska aki nem tapsol a vadkapitalizmusnak.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__858..
Nem te írtad,mi?? Hazudni azt már tudsz,tényleg beléphetnél a pártba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!