Építészmérnök, villamosmérnök vagy informatikus legyek inkább?
Építész: Röviden: Ne! Nagyon rosszak a bérek, korrupt az ipar, sokakat bejelentés nélkül dolgoztatnak. Ráadásul a klasszikus tervezés, ami miatt sokan szeretnének építészmérnökök lenni, is kevés.
Villamosmérnök: Nem könnyű szakma, de az egyik legjobb, leghasznosabb tudást adja. A mai világban nagyon fontos, szerintem, hogy az ember értsen valamelyest az elektromossághoz, elektronikához, számítógépekhez. Egy villamosmérnök sokkal szerteágazóbb tudással rendelkezik, mint egy informatikus. A kezdőfizetések is relatíve magasak (n. 280 000 Ft).
Informatikus: Na ez többféle is lehet... A mérnök-informatikus a legjobb, de érdemes tisztában lenni, mint tanulnak!!! Ugyanis ezen a területen a legnagyobb a (tanulói) lemorzsolódás (50-60%), és ez részben az oktatott anyag miatt van. A fizetések az informatika területén (IT szektor) a legmagasabbak, de nem csak informatikusok dolgoznak benne.
Szerintem egyáltalán nem korai a döntés! Céltudatosnak kell lenni, amennyire csak lehet tapogatózni, hogy a lehető legjobb döntést tudd hozni! Engem például az, amit a mérnök-informatikusok tanulnak egyáltalán nem érdekel. De nem biztos, hogy ezt előre is tudtam volna. Én régóta villamosmérnök akartam lenni, miután felettek kezdtem azon gondolkodni, lehet a mérnökinfóval jobban lehet keresni/jobban jártam volna, de mikor megtudtam/megnéztem miket tanulnak, hát egyből megörültem, hogy jól választottam! Tájékozódj a képzésekről az interneten!!!! Illetve kérd a hallgatók véleményét/tapasztalatait!
Engem annak idején egy építészmérnök beszélt le arról, hogy az legyek! :)
Nem bántam meg. Én a villamosmérnököt ajánlom, másodiknak az infót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!