Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Forex Money Manager legális?

Forex Money Manager legális?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném segítségeteket kérni, hátha valaki jártas a kérdésben. A következő a helyzet. Jelenleg dolgozom, de mellette foglalkozom forexxel, ami nekem már évek óta egy befektetési forma. Nekem jól megy, és biztos pozitív a számlám. De nem is igazán ez a lényeg.

Befektetési lehetőségekről beszélgettünk a minap egy munkatársammal, mert ő is szeretné a megtakarításait kamatoztatni, és ő a tőzsdére gondolt. Mivel tudja, hogy forexezem ezért kérdezett eléggé sokat erről az egészről, én pedig elmondtam neki, hogy nagy a kockázat, de nyilván ha bejön a nyereség is nagy.

Én meg felelőtlenül a magyarázás hevében elkotyogtam, hogy hol kisebb, hol nagyobb (relatíve), de mindig nyereséges tudok lenni. És ez tetszett neki.

Így kitalálta, pontosabban felvetette a kérdést, hogy mi lenne, ha a pénzét nekem adná, és én kereskednék az ő pénzével is. Mivel ő nem ért hozzá és nem is akarja megtanulni. De a hozam az csábítja.

Most nem tudom, hogy mit tegyek, én folyamatosan le akarom beszélni róla, mivel nekem abszolúte nincs szükségem az ő pénzére ahhoz, hogy kereskedjek.

Nah, hosszas bevezető után a kérdésem az lenne, hogy egyáltalán ez törvényes e? Vagy van ennek valamilyen törvényes formája? Megtehetem én azt, hogy más pénzével a forexen kereskedek? Illetve ilyen is eszembe jutott, hogy egyáltalán én szedhetek e jutalékot a nyereségei után? Illetve, ha nem kérek jutalékot, csak ott van a pénze az enyém mellett, és csak osztozunk a profiton arányosan, de nekem nincs semmilyen anyagi hasznom abból, hogy én forgatom a pénzét, akkor is törvénytelen lenne e?

Nyilván ebből indulok ki, hogy nem teljesen legális ez, mert hazánkban semmi nem legális, amivel több pénzhez juthat az ember, mint amennyit az uralkodók megengednek. De azért érdekelne, hogy is működik ez pontosan?

A kérdésen azért is gondolkodtam el, mert ugyanakkor jó kolléga, és félig barátként is tekintek rá. Egyáltalán nem örülnék neki, hogyha most a nagy nyereség reményétől megrészegülve bármelyik gyütt - ment csalónak odaadná az összes megtakarított pénzét, aki megígéri neki a nagy hozamokat. (És sajnos itt nem 2 forintról lenne szó).

Ha kicsalnák a pénzét, kicsit felelősnek érzeném magamat is.

A válaszokat előre is köszi!

2017. ápr. 15. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Ez engedélyköteles tevékenység.

A legális mód ez közös cég lenne.

2017. ápr. 15. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:
53%
Én nem mennék bele... Ok, hogy pozitív az egyenleged, de mi van ha fordul a kocka? És rántod az ő pénzét is? Lehet nem veszted el az egészet, hanem pl a 10%-át? Hiába tájékoztattad a kockázatról, te leszel érte a felelős a szemében...
2017. ápr. 15. 20:57
 3/5 A kérdező kommentje:

#2 - Nyilván felnőtt emberek vagyunk mindketten tudunk felelős döntéseket hozni. Ezen kívül nem azért vagyok nyereséges, mert meggondolatlan kockázatot vállalok. De most itt nem is feltétlenül ez a kérdés.

Ha vállalkoznék ilyesmire, akkor is értelemszerűen szerződés keretén belül történne, mellyel elismeri, hogy a kockázatot megértette és elfogadta. Ezen kívül mivel nem jutalékért csinálnám, hanem csak az én pénzemmel együtt forogna az övé, így érdekelt lennék a nyereségességben, hiszen magamnak "dolgozom". Épp ezért féltem szegényt attól, hogy valaki olyannak adja, aki jutalékért dolgozik, és akár nyer akár veszít ő a jutalékát megkapja. Éppen ezért őt nem érdekelné, hogy elpárolog e a számláról a letét vagy sem. Az ilyenek mindig találnak új balekot.

Bár ezt a szerződést így végiggondolva, akkor már kellene egy közjegyzői hitelesítés vagy valami hasonló (harmadik fél).

2017. ápr. 15. 22:04
 4/5 anonim ***** válasza:
68%

"Nyilván felnőtt emberek vagyunk mindketten tudunk felelős döntéseket hozni." vesd össze "Épp ezért féltem szegényt attól, hogy valaki olyannak adja [..]"

Tehát akkor most melyik? Ilyenbe szvsz nem szabad belemenni, még jutalékért sem. Segíts neki, adj neki tanácsot, de a pénzét semmiképp se vedd magadhoz. Biztos, hogy nem fogja fel, mennyire kockázatos a forex, csak az általad elért hozam lebeg a szeme előtt.

2017. ápr. 15. 23:26
 5/5 A kérdező kommentje:

Az, hogy én féltem, és nem szeretném, ha bajba kerülne, csupán csak az én félelmem. Ettől még feltételezem, hogy képes reális és felelős döntéseket hozni. Nem egy buta ember. De ismerem az érzést, amikor az embert a nagy nyereség lehetősége elvakítja.

Nah mindegy, mint írtam, nekem nincs szükségem az ő pénzére, és nem is akarom elfogadni a pénzét. Csupán csak elméleti lehetőségként vetettem fel, hogy egyáltalán legális e ez.

Így legalább azt tudom mondani neki,hogy másban se bízzon meg, hátha hallgat rám.

2017. ápr. 16. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!