Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Németországban valóban legális...

Németországban valóban legális, hogy a munkaközvetítő pénzt kér tőlem azért, hogy külföldre közvetítsen?

Figyelt kérdés
Eddig Ausztriában dolgoztam egy kisebb cégnél,azonban váltanom kell személyes okok miatt,és a napokban láttam egy hirdetést,mely szerint Németországban keresnek munkaerőt.El is küldtem az önéletrajzomat,azonban azt írták,hogy XY (pár száz) ,adóval növelt eurót kér a partner a közvetítésért. Tudomásom szerint ez törvény ellenes,de ők határozottan állítják,hogy Németországban ez törvényes,számla ellenében kéri.Mivel nem akarok mindent felégetni a hátam mögött,és átverés áldozata sem lenni,így ha valakinek van-e téren esetleg tapasztalata,esetleg infója,tudomása,legyen szíves ossza meg velem.Köszönöm!

2017. ápr. 2. 01:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom, hogy torvenyes-e Nemetorszagban, de en mindenkeppen etikatlannak tartom, es sohasem fizetnek munkakozvetitonek azert, hogy engem, mint munkavallalot kiajanljon.

Ha en vagyok a munkaltato, es keresek valakit, akit alkalmaznek, az mas, akkor fizetnek, hiszen az ugynok megdolgozik azert, hogy a megfelelo embert megtalalja szamomra,

2017. ápr. 2. 01:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egységes EU irányelv, hogy munkavállalónak a munkaközvetítő ingyenes! A hirdetotol lehet pénzt kérni!
2017. ápr. 2. 06:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én talán megegyeznék vele úgy hogy , ha nekem tetszik a munka meg felvesznek, akkor utólag lehet róla szó hogy fizessek valamit. De előre azért hogy elküld valami cimet, azért nem szabad fizetni.
2017. ápr. 2. 07:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, EUs jog nem engedi. Az ilyen lehúzás
2017. ápr. 2. 08:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Toled nem kerhet penzt, attol kerhet, akivel szezodest kot, ergo ahova kikolcsonoz. Toled max, amit kerhet az lakber, ha ad lakast, etel, ha ad etelt...ilyenek.
2017. ápr. 2. 09:39
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor jól sejtettem,hogy valami nem stimmel ezzel a céggel.Már az is fura volt,hogy kb kb 2-3 hetente hirdetik meg ugyanezt a munkát.Egyébként,a Jobmaster.hu oldalról van szó,ha ezzel megtudjuk akadályozni,hogy másokat átverjenek,gondoltam akkor elárulom a cég nevét,akik pénzt akartak kérni a közvetítésért.

Nagyon köszönöm,hogy segítettetek!!! Kellett ez a megerősítés Tőletek.

Nincs más...keresnem kell tovább,mert május elején el kell jönnöm a cégtől,egészségügyi gondok miatt.

Sok sikert mindenkinek!Szép napot!

2017. ápr. 2. 11:13
 7/7 anonim ***** válasza:
milyen munkát keresel és hol?
2017. ápr. 2. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!