Tényleg van ilyen törvény, hogy 18 éven aluliak nem vehetnek elektronikai cikkeket (okostelefon), sőt, nem is lehet náluk annyi pénz?
Figyelt kérdés
Az osztálytársammal elmentünk telefont venni, és a gsm boltban kérték a személyijét. Bár mindketten elmúltunk 18, rákérdeztem, hogy mióta nem vehet kiskorú telefont. Akkor mondták, hogy elvileg tilos és nem is lehet kiskorúnál nagy összeg (ez a teló 120k volt). Utána többet már nem kérdeztem, de kiakadtam mint az ingaóra, ez szerintem felháborító! Ha valaki 16 évesen elmegy diákmunkára, hó végén megkapja a fizetését, akkor nemhogy telefont nem vehet, de még csak haza se viheti a pénzét?!2017. márc. 7. 21:21
1/9 anonim válasza:
Én 22 évesen energiaitalt vettem egy kis falusi boltba, és ott kérte az eladó a személyimet, kérdeztem is mire ez, habogott valamit hogy már energiaitalhoz is kell. Vannak ilyen buta félre informált emberek biztos.
2/9 anonim válasza:
Tudomásom szerint szexuális segédeszközt nem vehet a kiskorú csak (dildó, sikosító, más speciálisabb dolgok). Meg persze alkohol, cigi. Minden mást igen.
3/9 anonim válasza:
Előfizetést szerintem nem köthet, magát az eszközt megveheti.
4/9 anonim válasza:
Szerintem is megveheti magát a telefont, csak az előfizetéshez kell 18-nak lenni. Pénz miért ne lehetne már nála.
Aki az energiaitalt írta: pénztáros koromból tudom, hogy vannak alkoholtartalmú energiaitalok, és ezekhez augyanúgy kell a személyi (elméletileg), mintha alkoholt vennél.
5/9 A kérdező kommentje:
A gsm boltos azzal indokolta, hogy volt már, hogy egy fiatalkorú a szüleitől lopott pénzen vett náluk telefont, és a szülő meg elkezdett a boltosokkal balhézni. De akkor is, ilyen törvényről még nem hallottam, max ők csinálják így. De azt tényleg nem értem, hogy 18 év alatt miért ne lehetne pénzzel a zsebben mászkálni.
2017. márc. 8. 13:10
6/9 A kérdező kommentje:
Gsm boltban amúgy nincs lehetőség előfizetés kötésre, mindent kártyafüggetlenül adnak.
2017. márc. 8. 13:12
8/9 anonim válasza:
a szüleitől egy nagykoru is tud lopni, ahhoz nem kell kiskorunak lenni...
9/9 anonim válasza:
"a szüleitől egy nagykoru is tud lopni, ahhoz nem kell kiskorunak lenni..."
De akkor már nem tud azzal reklmaálni a kedves szülő hogy gyerek a "gyerek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!