Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tényleg van ilyen törvény,...

Tényleg van ilyen törvény, hogy 18 éven aluliak nem vehetnek elektronikai cikkeket (okostelefon), sőt, nem is lehet náluk annyi pénz?

Figyelt kérdés
Az osztálytársammal elmentünk telefont venni, és a gsm boltban kérték a személyijét. Bár mindketten elmúltunk 18, rákérdeztem, hogy mióta nem vehet kiskorú telefont. Akkor mondták, hogy elvileg tilos és nem is lehet kiskorúnál nagy összeg (ez a teló 120k volt). Utána többet már nem kérdeztem, de kiakadtam mint az ingaóra, ez szerintem felháborító! Ha valaki 16 évesen elmegy diákmunkára, hó végén megkapja a fizetését, akkor nemhogy telefont nem vehet, de még csak haza se viheti a pénzét?!

2017. márc. 7. 21:21
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Én 22 évesen energiaitalt vettem egy kis falusi boltba, és ott kérte az eladó a személyimet, kérdeztem is mire ez, habogott valamit hogy már energiaitalhoz is kell. Vannak ilyen buta félre informált emberek biztos.
2017. márc. 7. 21:25
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Tudomásom szerint szexuális segédeszközt nem vehet a kiskorú csak (dildó, sikosító, más speciálisabb dolgok). Meg persze alkohol, cigi. Minden mást igen.
2017. márc. 7. 23:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Előfizetést szerintem nem köthet, magát az eszközt megveheti.
2017. márc. 8. 10:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is megveheti magát a telefont, csak az előfizetéshez kell 18-nak lenni. Pénz miért ne lehetne már nála.

Aki az energiaitalt írta: pénztáros koromból tudom, hogy vannak alkoholtartalmú energiaitalok, és ezekhez augyanúgy kell a személyi (elméletileg), mintha alkoholt vennél.

2017. márc. 8. 12:36
 5/9 A kérdező kommentje:
A gsm boltos azzal indokolta, hogy volt már, hogy egy fiatalkorú a szüleitől lopott pénzen vett náluk telefont, és a szülő meg elkezdett a boltosokkal balhézni. De akkor is, ilyen törvényről még nem hallottam, max ők csinálják így. De azt tényleg nem értem, hogy 18 év alatt miért ne lehetne pénzzel a zsebben mászkálni.
2017. márc. 8. 13:10
 6/9 A kérdező kommentje:
Gsm boltban amúgy nincs lehetőség előfizetés kötésre, mindent kártyafüggetlenül adnak.
2017. márc. 8. 13:12
 7/9 anonim ***** válasza:
61%
Nincs ilyen szabály.
2017. márc. 8. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:
a szüleitől egy nagykoru is tud lopni, ahhoz nem kell kiskorunak lenni...
2017. márc. 9. 20:29
 9/9 anonim ***** válasza:

"a szüleitől egy nagykoru is tud lopni, ahhoz nem kell kiskorunak lenni..."

De akkor már nem tud azzal reklmaálni a kedves szülő hogy gyerek a "gyerek".

2017. márc. 9. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!