Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van bármi kiskapú ami mentesít...

Van bármi kiskapú ami mentesíti a munkáltatót a törvény betartása alól?

Figyelt kérdés

Nos, a helyzet a következő.

Néhány hónapja elkezdtem dolgozni egy vidéki albán pékségben. Az elejétől kezdve sajnos nem kapok sem bérpapírt sem a törvény által előírt szakképesítés után járó minimálbért.Egy alkalommal amikor más okból kifolyólag szükségem volt egy jövedelem igazolásra,meglepően tapasztaltam hogy a kifizetett béremhez igencsak 6.000ft al több volt odaírva mint amit én kézhez kapok.Na most. Ezután én kérdőre is vontam a főnököm hogy ez hogyan is lehetséges,ugyanis sejtettem hogy többet kéne fizetnie,mert szakmám van. A válasza pedig csak annyi volt hogy ennek csak papíron kell ennyinek lennie.Ezt én ennyiben is hagytam mert nagyon kell a munka de nagyon nehéz megélni ennyi pénzből. Most hogy a 2017 januárjától kötelező emelést sem kaptam meg, végleg betelt a pohár. Kevesebbet kapok kézhez mint azok a munkások akiknek nincs meg a szakmájuk. Mit lehetne tenni? Kihez fordulhatnék? Kérem ne ítéljenek el, és nem szeretnék negatív kommentárt, csak egy ötletet vagy tanácsot,vagy bármit.

2017. febr. 8. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Folyamatosan keresik a munkazerot és két havonta bírságolják őket emiatt, nem hinnem hogy sok fog változni náluk.
2017. febr. 8. 10:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Van tartozásuk bőven, erre a napokban derült fény, de ettől függetlenül is magyarországon a magyar törvények szerint kell eljárniuk nekik is. Ha bárhova bejelentem megint ott tartok ahol a part szakad. Még félhetnék a bosszújuktól is.Furcsa egy társaság ez..
2017. febr. 8. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Munkaügyi hatóságnak jelezheted. A céget jól megbüntetik, te peres úton behajthatod az elmaradt béredet. De gondolom egyértelmű, hogy kereshetsz is azonnal másik munkát (ami azért ha pék vagy annyira szerintem nem nagy gond, egy multihoz elmész, ott bejelentenek, kifizetnek rendesen.
2017. febr. 8. 11:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Nemtudom semmivel bizonyítani hogy nem fizette ki a kötelező összeget, sem átvételi elismervény sem semmi.Eladó vagyok,itt vidéken nehéz munkát találni, főleg olyat ami rugalmas is.Természetesen tudom hogy munka után kell néznem, és ez kb azóta folyamatban is van mióta itt dolgozom, eddig sikertelenül tehát én most patt helyzetben vagyok. Viszont nem engedhetem meg magamnak hogy veszni hagyjam a pénzem.
2017. febr. 8. 11:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Munkaszerződésed van? Feltételezem.

Az abban szereplő összeget kell kapnod és ezt a munkaadódnak kell bizonyítani, hogy rendelkezésedre bocsájtotta (pl. átutalással vagy ha KP-ban fizet akkor aláírt átvételi elismervénnyel). Tehát nem neked kell bizonygatnod, hogy nem kaptad meg a pénzed.

Ha kamu a szerződésed és/vagy aláírtad a papírt más összegről, mint amit kaptál akkor bukta van.

2017. febr. 8. 12:09
 6/6 anonim ***** válasza:

igazából csak csepp lenne a tengerben , viszint rád nézve nagyobb kárt okozna mint az ő rendszerükben.

[link]

Jobb lenne másik helyet találni es lépni, mint meg eljarasokkal foglalkozni ami utan a kovetkezo munkahelyeden is erhet hatrany, mert amint lathatok ezzel nem egyeduliek a piacon és egy ilyen "okoskodó " nem hiányzik az ilyen munkáltatóknak, ha pl. feszegetik a munkahely váltásod okát .

2017. febr. 8. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!