Magyarországon alacsony bérből miért csak saját lakással lehet túlélni az adott hónapot? Miért nincs erről közösségi szinten vita?
Ilyen 80 90 ezres éhbérből csak rezsit meg élelmiszert lehet fizetni, váratlan költségekre is alig marad pénz.
De aki így keres hogyan gyűjtsön össze pénzt lakásra?
Ez normális dolog?
újabb szövegértelmezési gondokkal küzdő magyar...
dolgozókról beszélünk, alacsony béres dolgozókról.
hogy miért nem lehet megélni a fizetésből csak saját lakással.
ez nem normális dolog.
Ha Németországban ez lenne a németek 2 nap alatt felgyújtanák az országot.
Nem. Máshol simán belátnák, hogy ha nem keresek annyit, mint amennyi kiadásom várhatóan van/lesz, akkor bizony dolgozok többet, vagy többért. Probléma megoldva.
Aki erre nem képes az meg csak nyafogni fog jönni GYK-ra, hogy "(sose tanúltam semmit de) hogy éljek meg 90ezerbő', mer itt a 2 gyerek és az a büdös paraszt nem fizeti a gyerektartást!!! hogy lehet egy jó munkahejet találni itthol, ami meg is fizeti aki szorgalmas és jól dolgozik?!! itt is én vagyok az igásló, a csapatvezető meg minidg cigizik meg sose dolgoznak annyit, mint én"
"Cinikus leszek, de valahogy mégis megél több százezer/millió minimálbéres most is, és nem a híd alatt."
mamival élnek vagy a párjuk tartja el őket.
sok nő dolgozik minimálbérért, csakhogy nekik az a zsebpénz, a pasi meg majd bevásárol meg fizeti a rezsit hitelt mindent.
a bérük meg kozmetikára meg szolira van.
Én valahogy nem ezt láttam, sok gyárban dolgoztam diákként/alkalmisként minimálbéresekkel, sokan kocsival jártak be dolgozni, munka közben rendelgettek kaját, valószínűleg lakni is tudtak valahol (egyrészt nem egyedül, hanem a párjukkal/házastársukkal, másrészt túlórákkal és műszakpótlékokkal együtt már bőven nem minimálbért kerestek). Vidéken amúgy is olcsóbb az albérlet, Pestre meg senki nem költözik fel egy minimálbéres munkahely miatt, vagyis aki Pesten minimálbért keres, annak a lakás már adott.
De ezt sokan, sokféleképpen leírták neked. Attól nem oldódik meg a helyzet, hogy megkérdezed még 200x és olyan emberektől, akiknek nincs befolyásuk a dologban. Tüntess a Parlament előtt vagy gyűjts aláírásokat, ha ennyire elszánt vagy.
"sokan kocsival jártak be dolgozni, munka közben rendelgettek kaját, valószínűleg lakni is tudtak valahol"
azért mert a magyar mindent megtesz annak érdekében hogy úgy látszódjon ő remekül él.
igazi feszítős, villantós nép vagyunk.
kocsival jár be igen, de 300 ezer forintja nincs valószínűleg megtakarítva.
Majd ha felépülnek a munkáshotelek:
Bàlàzska! Van nèhàny nyugati vàros, falu, ahol elèldegèlsz minimàlbèrből lakàst bèrelve, de a nagy többsègben nem tudsz Nuugaton sem sajat lakàsban lakni ha minimàlbèrt keresel. Nèhàny pèlda:
San Francisco: 2500-3000 USD az àtlag bèrleti dìj, minimàlbèr cca. 1800 USD.
Vancouver: 1800-2500 CAD, minibèr: 1500 CAD
London: 1000 font feletti lakbèrek, 900-1000 font minibèr.
New York: 2500-4000 USD lakber, 1500-1800 USD minibèr.
Pàrizs: 1300-1700 € lakbèr, minibèr 1400€.
De sorolhatnàm naphosszat a vàrosokat. Be kellene làtnod hogy minimàlbèrt keresve sehol a vilàgon nem èlsz jòl, ès ez ìgy is van rendjèn, hisz aki akar kitörhet a minibèr vilàgàbòl. De te nem akarsz, csak iszol. Ez a te dolgod, de akkor ne hàborogj a kevès bèreden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!