Csigakislany kérdése:
Pay palos csalás? Aki tud segitsen!
Figyelt kérdés
Történt h hirdetek egy elektromos biciklit. Jelentkezett egy pasi aki újzélandon lakik és megvenné a bicajt. Ő elutalta a vételárat pay palon plusz még a vámot illetve a szállitási költséget. De ezt addig nem kapom meg mig a western unionhoz nem megyek be és elutalon a szállitási költséget plusz a vámot. Ez nekem gyanús. Sokat olvastam a neten h igy csalnak ki pénzt. DE! A pay pal meg fenyeget h megszegem a policity-t mivel ne mfizetem be a kért összeget. Ja és szállitócégnek kellene fizetnem, akik majd eljönnek a termékért és elszállitják. (Hill's Logisztik) A cég valós.... A tag aki a bicót megvennék Paul Ryhs (Charly Chaplint is igy hivták) Na ez már fura. De nem is neki kellen utalnom hanem a cégnek. Lehet ez egy hamis pay pal? Hogyan ismerem fel ? Eléf sokat leveleztem a pay pal-al azok szoktak ennyiszer levelezni? Mi a valódi e.mail cimük? Remélem valaki tud segiteni. Ja és milyen bajom lehet ha nem fizettek?2017. febr. 13. 09:34
11/13 A kérdező kommentje:
A pay palon, nem jelent meg semmilyen pénz. Jött egy e-mail a py pal-tól h a csávó küldött pénzt, de csak akkor lesz jováirva ha kifizetem a szállitási költséget. Most annyi történt, hogy elküldtem a "pay pal" os e-mail a spoof@paypal-ra és jelentettem h ez gyanús. Megvizsgálták és annyit irtak ,h igen valószinű csalás. És le ir irtál 7 pontban ,hogy mit nem kér sosem a pay pal. A 7. pontban ott is volt, hogy nem kérik h fizesd a shipping fee-t vagy küld el a terméket előre. Na ezek után irtam a csávónak, hogy jelentettem és h jó lenne ha nem próbálkozna újra stb stb. Lebukott. Ez tegnap reggel volt, azóta nem irt. Én a pay palról már töröltem magam. Egyébként sem használtam és ezek után nem is fogom.
2017. febr. 15. 08:07
12/13 anonim válasza:
Még mindig ezen pörögsz? Bárki aki Western Union fizetést kér csaló, az arra való, hogy ha pl. ismerősnek akarsz küldföldre pénzt küldeni azonnal.
Paypalnak semmi köze ehhez, ők nem küldtek semmit hogy fizess és nem is velük leveleztél, ha megnézted volna az email címet amire a választ küldted akkor rájöhettél volna. De már amikor megjött az első levél, hogy fizess Western Unionra akkor a kukába kellett volna dobni, nem időt pazarolni erre.
13/13 A kérdező kommentje:
Nem kell leteremteni. Életemben nem használtam pay pal-t meg western uniont sem. Honnan kellett volna tudnom h mi a csalás és mi nem? Nem pörgök rajta már lezártam, segitséget kértem, mert nyilván a valódi pay pal e-mailcimet sem ismerem és szerettem volna olyan segitő jellegű válaszokat amik megerősitik a gyanumat. Egyébként elég profinak tünt az e-mail tuti valami profi csaló volt.
2017. febr. 16. 09:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!