Ajánljátok-e az ingatlanközvetítést?
Holnapig kaptam határidőt, hogy megválaszoljam szeretnék-e csatlakozni. Az OCről lenne szó. Bennem nagyon vegyes érzések vannak. Tetszik, hogy rugalmas a munkafolyamat, nem időhöz kötött, az se rossz, hogy teljesítménybéres. Ez a része tetszik. Otthon is végezhető, hetente csak egyszer kellene ügyeletbe bemenni az irodába. Egerben lenne ez egyébként. Viszont nem tudom mennyire lennék alkalmas rá. Kipróbálnám kérdés nélkül magam benne, de az egész egy kurzussal kezdődik természetesen, ami 35 ezer forint, így nem tudok csak úgy belevágni, hogy na lássuk. Ezért gondoltam arra, hogy megkérdezek több embert is, hátha van valakinek tapasztalata. Nem vagyok egy tipikus erőszakos jellem és azt sem tudom elképzelni, hogy sz@r házat adjak el jónak álcázva, ráadásul hitelt sem ajánlanék soha senkinek úgy általánosságban. De ezek az én elképzeléseim szerint hátrányok ebben a szakmában. Eddigi olvasataim alapján "hiénajelleműnek" kell lenni. Ez mennyire igaz? És mennyire lehet igaz az, hogy az ingatlanügynöksrác 500 felett keres havonta? Valójában az egészben a kötetlenség tetszik és az állítólagos magas jövedelem. Mennyire van valóságalapja ezeknek?
25L
" És mennyire lehet igaz az, hogy az ingatlanügynöksrác 500 felett keres havonta?"
Akár lehet igaz is, de nem azt jelenti hogy mindenki aki ingatlanügynöknek áll az 500ezret fog keresni. Kereshetsz akár 500ezret is, vagy lehet felkopik az állad, ha nem tudsz forgalmat csinálni. Ahol pénzt kérnek tőled hogy dolgozhass, az már rég rossz.
Persze nyomják a kamu dumát hogy "ez egy befektetés". De ha én elmegyek egy munkahelyre, akkor azért megyek el hogy dolgozzak, amiért pénzt kapok. Nem azért hogy fizessek nekik azért hogy dolgozhassak. Ez is olyan hogy valakinek bejön valakinek nem. De cigány munka igazából. Mint az mlm, porszívó ügynök, telemarketing és társai.
Én személy szerint nem vállalnám el. Ez egy tipikus olyan szakma amit ha jól csinálsz meg tudsz élni belőle, ha nem akkor pedig nem. Ehez rámenősnek kell lenni és az se árt ha van tapasztalatod emberekkel, hogyan tudod meggyőzni őket, hogy nekik nem a másik ház kell hanem ez, ezzel és ezzel a hitellel. Még egy régi középiskolás osztálytársam vágott bele, ebben a szakmába. Neki is AKÁR havi 500-at ígértek de gondolhatod, hogy már akkor örül ha két hónap alatt megvan az 500. Persze van olyan is akinek bejött és tényleg jól csinálja, de azok kevesen vannak.
Ahogy jellemezted magad, szerintem ez a pálya nem neked való, de ha mégis elkezdenéd akkor sok sikert kívánok!
Mikor vettem a lakást, akkor az ingatlanos ezen az egy kecón keresett majdnem 1 millát (ebből persze lejön még az adó).
Ez mindenkinek marhára szimpatikus, a probléma csak az, hogy egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy minden hónapban összejön egy ilyen üzlet, másrészt vannak bőven költségek, jellemzően kocsit kell fenntartani (senki nem fog órákat várni, mire az ingatlanos 2 mutatás között átér a város másik felére), telefont, stb.
Az OC-nél is igaz, hogy a legtöbben pár hónapig bírják, aztán rájönnek, hogy nem nekik való, akinek viszont bejön, az jól keres vele.
Kb. fél évet dolgoztam az OC. legnagyobb konkurrensénél , az OP. - nál.
Ehhez a munkához erőszakosnak és " hiéna jellegűnek " kell lenni.A hitellel nem te foglalkozol , te csak odaviszed az ügyfelet a hitelközvetítő kollégához és szépen mosolyogsz , meg szépeket mondasz.
Általában négyféle értékesítő van :
- a vezető értékesítő , neki nagyon megy a dolog , ő tényleg százezreket keres havonta , általában egy irodában egy ilyen ember van
- a közepes értékesítő , egyik hónapban nyereséges , a másikban mínuszban van , ő jellemzően 1-2 évet marad , aztán elmegy
- a próbálkozó , ő pár hónapot marad , veszteséges
- a részmunkaidős vállalkozó , őneki van egy másik tevékenysége is , ez nem nagyon megy , ezért felvette mellé az ingatlant is ( neki a havi 50 - et az államnak az ingatlan nélkül is ki kell csengetnie , ha havonta elad 1-2 ingatlant , az már jó neki ) , ő évekig marad
Az a baj , hogy vállalkózóként havonta adózol 50 - et ( könyvelővel ) , plusz költesz benzinre , telefonra , reklámra.Ezeket magadnak fizeted , tehát kb. havi mínusz 70-80 - ról indulsz( ha komolyan veszed az egészet).Ennek e kitermeléséhez el kell adnod havonta minimum 1 átlagos lakást és még nyereséget is kéne termelni.
Egyébként minden munkavállaló bevételt jelent a cégnek , egy kétnapos tanfolyamon kapásból bejön nekik kb. 1 millió.Szervezhetnek még más kötelező tanfolyamot is ,
ahol én dolgoztam , ott a tulajdonos haverja tartott egy két órás tanfolyamot a fényképezésről , megmutatta , hogy hogyan tartsuk a gépet , dumált a fényekről és keresett két óra alatt negyedmilliót. Ha elmész a cégtől , a munkád , a kapcsolataid jó része ott marad , mivel tilos saját telefont használni .
A rugalmas munkaidőről meg annyit , hogy az embereknek pont délután és szombat-vasárnap van kedvük lakást vásárolni.
Vitába keveredni a céggel nem érdemes , mert az elején aláíratják veled , hogy szerződésszegés esetén fizetsz nekik 5-8 milliót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!