Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintem rosszul jártam....

Szerintem rosszul jártam. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Határozatlan időre felvettek 2015.decemberbe.Most januárba megszünt közös megegyezéssel.Persze én nem igazán akartam de ez lett.Visszajelentettek a másik cégükhöz de most határozott 3hónaposra.Részmunkaidőbe 6órás.Kérdésem az lenne ha teherbe esek aklor a cég utánam semmit nem fizet? Hitelt se vehetek így fel? Illetve így a családi adókedvezmènyt se vehetném fel? Mi jár ilyen esetbe? Babát tervezünk és érdekelne.Válaszokat köszönöm.
2017. jan. 20. 18:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Babavárás esetén biztosítási jogviszonyhoz (munkaviszony, stb.) kötődő ellátások a CSED és a GYED. Ha nincs biztosítási jogviszonyod a CSED igénylésekor, vagy a szülés idején, vagy a munkaviszony megszűnését követő 42. napig nem szülsz meg, akkor nem jár a CSED, és automatikusan a GYED sem.

Ilyen esetben csak GYES-re lehetsz jogosult a szülés napjától, ami havi bruttó 28.500,- Ft.

Ezen kívül jár még anyasági támogatás (egyszeri pénzösszeg, amelyhez legalább 4-szer terhesgondozáson kell részt venni, koraszülés esetén elég 1-szer is), valamint családi pótlék. Ezeket az ellátásokat a GYES-sel együtt a Magyar Államkincstár folyósítja, a Kormányhivatalokban lehet kérvényezni.

Családi kedvezményt akkor tudsz érvényesíteni, ha van hozzá adóköteles jövedelmed, amit nem csak munkával lehet szerezni. Ha nincs, akkor nem tudsz élni a lehetőséggel.

Miért írtad alá a közös megegyezést?

2017. jan. 21. 07:27
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Azért mert nem akartam hogy ne legyen a kèsőbbiekbe a cégnèl munkám.Így átse gondoltam igazán.
2017. jan. 21. 07:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Értem.

Viszont most akkor az új helyzetnek megfelelően a babavárást kell jól átgondolni inkább. :)

2017. jan. 22. 05:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!