20-30 évesek. Mennyi spórolt pénzetek van?
3,7 millió + egy 500 ezres autó.
De ez gyorsan változni fog, mert most kezdek majd én is külföldön dolgozni és havi 500 körül szeretnék félretenni. Utána természetesen befektetni az összeget.
Nektek mennyi a célotok? Nekem 100 millió.
5 millió HUF. 26 éves vagyok.
felelősség nélküli munkával gyűjtöttem össze Nyugaton.
És a harácsolás tovább folytatódik.
Cél : 15 misi.
Aztán otthon ingatlanba fektetek.
2007-től dolgozok, 117e Ft-ot keresek tanszéki mérnökként (idén emelték fel 108e-ről), havonta 15-30e-et költök a többit félreteszem, így 8m Ft-om van.
50m*21m-es kertemben termesztek élelmiszert, csibéket tartok húsért és tojásért. Trágyájukat a kerti hulladékkal együtt komposztálom, majd beásom a kertbe.
Körben energiaerdő ez kb. 1,5tonna faanyag évente+kukoricaszár+vett tüzelővel a teljes téli fűtésem 40-50e Ft-ba kerül. Ebben a téli melegvíz is benne van, fatüzelésű bojler, nyáron meg napkollektorral készül (feketére festett hordók a kertben felállítva).
Gyűjtöm az esővizet öntözésre és részben zuhanyzásra, a szürke vizet WC öblítésre, a fekete vízzel szűrés után öntözöm a nyárfáimat.
Napelemes rendszerben is gondolkozom, de sajnos jelenleg még nagyon hosszú a megtérülési ideje.
33F
150e
27F
megélni meg gyűjtögetni nem lehet 100e ből.
#19 neked most mi a bajod? Nekem a pénzem nagy része be van fektetve és totál nyugot, kipihent vagyok. nem értem milyen összefüggés van a két dolog között.
18-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!