Egyetértesz azzal hogy nálunk a legtöbb esetben ezért tanulnak tovább a fiatalok?
A fiatalok sikítva menekülnek az éhbéres munkavégzés elől ezért egyetemre járnak, bármilyen szak, a lényeg hogy járjanak valamire, hiszen addig se kell éhbérért munkásként dolgozniuk.
Vannak a gyengék, akik kihullanak, ők mehetnek munkáskodni, ők a rossz példák, akikkel példáóznak, hogy ha m tanulsz erre a sorsra jutsz...
Valójában nem azért jár a többség egyetemre mert érdekli valami, hanem mert menekül az éhbérek elől....
Igen. Mert bemesélik nekik, hogy ha nem tanulnak fél életen át, akkor kevés pénzt fognak kapni, majd amikor a 2000 es generáció elvégzi az egyetemet meg leteszi a dimplomát pont csődbe fog menni az ország, és mehetnek közmunkázni. Már most is így van.
Ráadást szerintem a gyengék helyett inkább a lusták/reálisan látók hullanak ki, mert a magyar közoktatási rendszer EGY KICSIT sem nézi az ember IQ ját, logikáját, csak lexikális "tudást" osztályoz, még matematikában is a szöveges ésszel megoldható feladatok helyett a képletek bemagolását erőltetik, amit ráadásul számológéppel ki is számolhatnak, csak a képletet kell bemagolniuk.
Kicsit sem fejleszti a logikát. Én 8 általánost végeztem, de bármikor legyőzöm sakkban vagy bármelyik logikai játékban szinte akármelyik diplomást, tudóst, professzort. Vagy a legtöbbet.
/Aki kételkedik, az kihívhat, kiállok.../
Balazs BUEK. 😀
Igen van benne valami,de csak az csinàlta jól aki piacképes szakon van,én is direkt ilyenre mentem és megyek MSc-re még 6 év szakmai tapasztalattal,na ígyvan értelme.
Egyenes út a sikerre.
Egyetem közben én melóztam már,de sokan elk..jàk,hogy nem mennek el melozni egyetem mellett aztàn koppannak szépen.
Ha az orszàg csõdbe megy mehetek màs orszàgba,ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!