Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyetértesz azzal hogy nálunk...

Suhanó Puma kérdése:

Egyetértesz azzal hogy nálunk a legtöbb esetben ezért tanulnak tovább a fiatalok?

Figyelt kérdés

A fiatalok sikítva menekülnek az éhbéres munkavégzés elől ezért egyetemre járnak, bármilyen szak, a lényeg hogy járjanak valamire, hiszen addig se kell éhbérért munkásként dolgozniuk.

Vannak a gyengék, akik kihullanak, ők mehetnek munkáskodni, ők a rossz példák, akikkel példáóznak, hogy ha m tanulsz erre a sorsra jutsz...

Valójában nem azért jár a többség egyetemre mert érdekli valami, hanem mert menekül az éhbérek elől....

2017. jan. 3. 16:27
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Igen, ez így van. A gyerekkor meghosszabbítása a cél. De ezzel nincs gond.
2017. jan. 3. 16:33
 2/8 anonim ***** válasza:
9%

Igen. Mert bemesélik nekik, hogy ha nem tanulnak fél életen át, akkor kevés pénzt fognak kapni, majd amikor a 2000 es generáció elvégzi az egyetemet meg leteszi a dimplomát pont csődbe fog menni az ország, és mehetnek közmunkázni. Már most is így van.

[link]

Ráadást szerintem a gyengék helyett inkább a lusták/reálisan látók hullanak ki, mert a magyar közoktatási rendszer EGY KICSIT sem nézi az ember IQ ját, logikáját, csak lexikális "tudást" osztályoz, még matematikában is a szöveges ésszel megoldható feladatok helyett a képletek bemagolását erőltetik, amit ráadásul számológéppel ki is számolhatnak, csak a képletet kell bemagolniuk.

Kicsit sem fejleszti a logikát. Én 8 általánost végeztem, de bármikor legyőzöm sakkban vagy bármelyik logikai játékban szinte akármelyik diplomást, tudóst, professzort. Vagy a legtöbbet.

/Aki kételkedik, az kihívhat, kiállok.../

2017. jan. 3. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudom, hogy a többség hogy van vele, de az én környezetemben nem ez a jellemző. Én sem azért mentem, mert hogy legyen valami, hanem érdekelt egy terület. Más kérdés, hogy mai fejemmel ebben az országban nem mennék egyetemre ebben az országban...
2017. jan. 3. 16:58
 4/8 anonim ***** válasza:
61%
Balázska már megint magával beszélget. :)
2017. jan. 3. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Azért mentem egyetemre, hogy még jobban megtanuljam a szakmámat. Ez nem sikerült túl jól az egyetem falain belül, amit tudok, annak a 90%-at magam tanultam, illetve évfolyamtársaktól.
2017. jan. 3. 21:41
 6/8 anonim ***** válasza:
30%

Balazs BUEK. 😀

Igen van benne valami,de csak az csinàlta jól aki piacképes szakon van,én is direkt ilyenre mentem és megyek MSc-re még 6 év szakmai tapasztalattal,na ígyvan értelme.

Egyenes út a sikerre.

Egyetem közben én melóztam már,de sokan elk..jàk,hogy nem mennek el melozni egyetem mellett aztàn koppannak szépen.

Ha az orszàg csõdbe megy mehetek màs orszàgba,ennyi.

2017. jan. 4. 09:04
 7/8 anonim ***** válasza:
74%
Én azért jártam egyetemre, vagyis érdekeltek a szakok, amiket elvégeztem, de a lényeg az volt, hogy addig sem kell dolgozni, és nem akartam felnőni. Nem akartam elfogadni, hogy vége lesz a tanulásnak, az iskolába járásnak, a bulizásnak, és kezdődik valami új. 19 évesen kezdtem az első szakot, 36 évesen végeztem az utolsóval, ennek nagyrészét már költségtérítésesen végeztem, de nappali tagozaton. Utánna jött 2 év kemény depresszió, mert nem tudtam feldolgozni, hogy nincs tovább egyetem, nincs kollégium, minden megszünt és eljött az amire soha nem vágytam, és amit próbáltam foggal-körömmel késleltetni, felkellet nőni. A 2 év nagy részét egy intézetben töltöttem, ahol sikerült rendbehozni magam. Viszont évekig nem mentem arra, ahol az egyetem, és a kollégium volt, kerültem azt a környéket. Anyámék közbenjárásával felvettek az egyetemre dolgozni, azóta is itt vagyok. Nem keresek sokat, de nem kenyérre kell a pénz, egyszerűen képtelen voltam elszakadni az egyetemtől.
2017. jan. 4. 16:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Részből igaz. Másrészről amit az előttem lévő mond...Nem akar felnőni az illető...Ha valakit csak ez a kettő motival akk viszont sosem lesz igazán jó szakember. Van akit tényleg érdekel a szak..Azokból lesznek a jó szakemberek... Még vannak az olyanok is mint én, akiknek fontosnak tartják a tanulást, az ismeretek bővítését és azért tanulnak mert okosabbak szeretnének lenni
2017. jan. 5. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!